Vrouw durft huis niet uit na aflevering Hufterproef

ALMERE
Na een aflevering van realityprogramma Hufterproef van de EO durft een vrouw haar huis niet meer uit. De opnames vonden plaats in een Almeerse winkel. Door de uitzending lijkt het alsof de vrouw racistisch is, maar naar eigen zeggen maakte ze slechts een onschuldige opmerking en zijn de beelden verkeerd gemonteerd.

In het programma wordt getest hoe mensen reageren op hufterig gedrag. In Almere werd een vrouw met een hoofddoek gediscrimineerd en werd gekeken of het winkelend publiek voor haar opkwam. Een opmerking van de gedupeerde vrouw is volgens haar verkeerd neergezet. De EO laat aan de Volkskrant weten dat uit het ruwe materiaal inderdaad blijkt dat de vrouw op een onterechte manier in beeld is gebracht.

De vrouw wil de zender aanklagen voor smaad. Die heeft de beelden inmiddels verwijderd van uitzendinggemist.nl

reacties (13)

 • ClasH

   

  Ow leuk ik ga hem gelijk downloaden ff kijken, door zoveel ophef speel je jezelf alleen maar in de kijken. wie kijkt er anders nou naar de EO ?

  reageer
 • Rita

   

  Advocaat nemen en schadevordering instellen. Met minder dan Euro 100.000 neem je gewoon geen genoegen. Bert van Leeuwen en de EO verdienen er genoeg aan.

  reageer
 • Drik Zaan

   

  Weet je eigenlijk wel waar het over gaat en dat de overigen toneelspelers waren. Behalve dit slachtoffer wat voor asociaal neergezet werd door Bert van Leeuwen. U vindt klaarblijkelijk een normale houding.

  reageer
 • Erwin

   

  Waarom je woorden terugnemen, of wat maakt de uitzending uit. Blijf achter je woorden staan, hypocriet als het gerectificeerd wordt. Laf gedrag.

  reageer
 • Karel

   

  Ik word bang van jou, mannetjesputter in mijn eigen land!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk

   

  Als je in een winkel gefilmd wordt, moet dat aangegeven worden. Alleen bij zwaarwegende journalistieke belangen mag je daar heimelijk filmen, lijkt me. Ik zie geen journalistiek belang, het gaat de producent van dit programma toch vooral om het verkopen van een serie en mevrouw werkt hier nu ongewild en onbetaald aan mee. Excuses zijn niet genoeg, een proces over de rechtmatigheid van dit soort opnames/montages lijkt me op z'n plek.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ook de EO is meegegaan in de verregaande verloedering van de Nederlandse televisie. Zonde van je tijd.

  reageer
 • Richelle

   

  Buiten het feit of ze dat wel hebt gezegd of dat er een stuk uit is gehaald überhaupt dat ze nu word bedreigd is al belachelijk genoeg, je kan het met der eens zijn of niet maar gelijk dreigen zegt ook genoeg over die mensen helaas.. vrijheid van meningsuiting is er dus niet in Nederland

  reageer
 • kees d.

   

  dat geloof ik ook!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Ze moet gewoon een solide advocaat nemen en de EO met die walgelijke Bert van Leeuwen eens goed uitwonen. Die Bert verdient tonnen met zulke schofterige programmaatjes. En zij hoeft het zo niet laten zitten.

  reageer
 • wim

   

  Alles voor de kijkcijfers en alles om het tv-volk een zgn. leuke tv avond te bezorgen. En zoals bij de meeste media worden zelfs bij de EO dus de feiten en de waarheid verdraaid....Oh nee, verkeerd weergegeven.

  reageer
 • M.H,

   

  Volgens de website van de EO: "De EO is er om mensen met Jezus Christus in aanraking te brengen." Hierin zijn ze duidelijk te ver gegaan. Geloof maakt meer kapot dan je lief is.

  reageer
 • Luuk

   

  Jammer ze heeft gelijk Bang in je eigen land NEVER

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert