Aalmoezen voor de armen tijdens de ramadan

FLEVOLAND
Moslims moeten één keer per jaar aalmoezen geven. Dat heet in het islamitische geloof zakat en het is een van de vijf zuilen van de islam. De zakat is een belasting op het vermogen, bedoeld om arme mensen te helpen. De hoogte is bepaald op één veertigste deel, ofwel 2,5 procent, van het vermogen.

Volgens advocaat Feride Tosun geven moslims van de eerste generatie migranten in Nederland meestal de aalmoezen in het land van herkomst. Maar steeds meer mensen van de tweede en derde generatie doen dat hier, zoals ondernemer Bahreddine Belhaj uit Lelystad. Hij geeft zijn zakat in Flevoland.

Donderdag is de ramadan begonnen. Tijdens deze eerste week van de vastenmaand besteedt Omroep Flevoland aandacht aan hoe moslims in onze provincie hun geloof beleven.
 

reacties (2)

 • Zeewolde

   

  Vasten, aalmoezen, drie keer daags bidden, allemaal verplichtingen om Allah tevreden te stellen. Je zou een schuldgevoel krijgen als je iets niet doet. Als je hier nu moe van bent, of je hebt zoiets waar doe ik het allemaal voor, zegt Jezus komt bij mij wie moe en belast zijn, ik zal je rust geven. Wetjes en regels is religie (wetend dat christendom daar ook boordevol van zit.) en religie is gebaseerd op eigen werken denkende daar God of Allah tevreden mee te stellen, ikzelf heb hier driftig aan meegedaan. Nu heb ik ontdekt dat ik mag vertrouwen dat Jezus dit allemaal voor mij heeft vervuld, dus mag ik rusten in zijn genade. Ik moet niks meer! Ik ben dus vrij van religie. Lekker hoor.. :)

  reageer
 • Barbara

   

  Als voorbeeld, in het kader van algemene opvoeding, is dat een mooi gebaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert