Opvallende rol van Urk tijdens crisis

URK
De gemeente Urk heeft in de laatste jaren van de economische crisis de meeste nieuwe banen gecreëerd. De banengroei vond vorig jaar vooral plaats in de sector zakelijke dienstverlening. Dat staat in een nieuw rapport over de stand van de Flevolandse economie.

In datzelfde rapport staat ook dat er vorig jaar erg weinig grond is verkocht op gereedliggende bedrijfsterreinen. Met name in Almere was er nauwelijks interesse voor bedrijfsgrond. Daar werd 2.000 vierkante meter uitgegeven in 2014.

Opvallend is ook dat Flevoland in 2014 de hoogste webshopdichtheid van Nederland had. De provincie verwacht dat zich meer webshops in Flevoland gaan vestigen vanwege de centrale ligging en relatief goedkope bedrijfsgrond.

reacties (4)

 • klaas

   

  Als wilt werken kan dat op urk.in de vis is werk zat

  reageer
 • Frenky

   

  Dit is allemaal ebeurd op waargebeurde feiten. Urk heeft zich boven water weren te houden met potjes en subsidie gelden! Hadden zij dit niet tot hun beschikking dan waren zij redeloos ten onder gegaan.

  reageer
 • Geert

   

  Natuurlijk Frenky en al die andere zuurpruimen. Ik durf het wel aan; laat er een onderzoek komen waar in Flevoland de meeste overheidssubsidies terecht komen. Ik ben er van overtuigd dat Urk dan juist laag scoort!. Wij doen het liever op eigen kracht in saamhorigheid, zoals weer klip en klaar uit dit onderzoek is gebleken. Kunnen jullie echt nog wat van leren.

 • Jan

   

  Helemaal mee eens. Urk drijft op potjes en pannetjes gedreven door de dinsdagmaan rechtsvoor in het duister.

 • Tja

   

  Ik was al benieuwd hoe je dit positieve bericht negatief kon maken, maar....... Mijn complimenten! Maar even voor de serieuze reaguurders: Op Urk zijn in verhouding de minste uitkeringen, de minste werklozen enzovoort, het arbeidsmoraal ligt wat hoger dan elders.

 • lezer

   

  Urk is gewoon een voorbeeld voor de rest van Neferland. Urk rules!!!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ondernemen zit een Urker in het bloed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert