Natuurlijk wonen voor ouderen met dementie

LELYSTAD
Woonzorg Flevoland opent in De Groene Velden in Lelystad een nieuwe woonvorm voor ouderen met dementie. In het zorgcomplex Vergeten Landleven komen zestien cliënten te wonen midden in de natuur.

Het zorgcomplex ziet eruit als een moderne boerderij met een grote tuin en paarden in de wei. De bewoners kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren en het onderhoud aan de tuin. Woonzorg denkt de leefsituatie een positief effect heeft op bijvoorbeeld dementerende boeren die altijd in het buitengebied hebben gewoond.

De 16 plekken zijn al bezet en er is zelfs een wachtlijst. Vergeten Landleven houdt zaterdag een open dag.

reacties (2)

 • ...

   

  de ideeën zijn rooskleurig. Als je verder kijkt op de site van woonzorgcentra Flevoland, en het stukje opzoekt over het vergeten landleven, kun je tussen de regels door opmaken dat er ook daar niet gewandeld word. Ze schrijven zelfs dat familieleden welkom zijn om te koken of andere gezellige activiteiten te ondernemen. Ook hier beste Femke zal geen rijd zijn om gezellig een ommetje te maken met de bewoners. Ben bang dat de bewoners in de praktijk lekker buiten neer worden gezet, om zo van de omgeving en het zonnetje te genieten.

  reageer
 • Femke

   

  Wie zijn die bewoners en de wachtenden op de lijst? Zijn dat ook dementerenden b.v.die graag weg zouden willen uit het Laar omdat daar geen buitenleven mogelijk is? Er is daar niet eens tijd om een blokje om te gaan voor een frisse neus. Wie bepaalt wie of er op deze groene plek een plaatsje kan bemachtigen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert