Onderzoek naar toename aantal kinderen in Jeugd-GGZ

ALMERE
De gemeente Almere laat onderzoeken hoe het kan dat steeds meer kinderen geestelijke gezondheidszorg nodig hebben. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut voor maatschappelijke vraagstukken.

Vorige maand werd duidelijk dat verschillende instellingen voor Jeugd-GGZ nu al door het geld heen zijn, dat eigenlijk voor het hele jaar was bedoeld. Dat komt volgens de gemeente onder meer, doordat het geld dat de instellingen dit jaar krijgen, gebaseerd is op cijfers uit 2013.

Nu blijkt dat het aantal aanvragen voor Jeugd-GGZ in 2014 en 2015 fors is toegenomen. De gemeente Almere moet daardoor met extra geld over de brug komen. Ze wil weten waarom meer jongeren in de Jeugd-GGZ belanden en of die trend de komende jaren doorzet.

reacties (7)

 • Renate

   

  O... zouden de gevolgen van het wegbezuinigen van de logopedie op de basisscholen dan zo snel al zichtbaar zijn...?

  reageer
 • MW

   

  Helemaal mee eens. Levensstijl aanpassen!

  reageer
 • Jaap

   

  ik denk dat ze eerst maar eens moeten onderzoeken in welke gevallen er echt noodzaak is tot hulp de meeste mensen beginnen meer het idee te krijgen dat ze vooral zichzelf van werk blijven voorzien ten koste van gezinnen.

  reageer
 • Sofie

   

  Cor heb jij enig idee hoe iemand in de bijstand wordt geholpen Wat dacht je van zorg en huurtoeslag, kindgebonden budget, vrijstelling van gemeenlijke Belastingen, bijzonder bijstand. En dan hebben je het nog niet eens over de voedsel, vakantie en speelgoedbank

  reageer
 • Paul

   

  Nou dan ben je niet goed op de hoogte hoor, de gemeente Almere doet veel voor dit soort gezinnen. Vaak hebben bijstandgezinnen meer te besteden dan iemand met een baan die weinig verdiend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cor

   

  niet alleen in Almere is een hogere druk, hebben we een idee wat linten meekrijgen van d economische malaise waarin we zitten. Veel kinderen van gezinnen waar geen inkomen meer is of alleen een bijstand zijn op. Dat hoor je op school, maar ook straat. Er zijn gezinnen die al een hele lange tijd niet weten hoe men rond moet komen. Dit is een van de grote oorzaken, vader en moeder kunnen het niet meer aan, en ontstaat er problemen met de kinderen. En Almere heeft niet echt een oplossing voor dit soort gezinnen. Veel gemeentes kennen oplossingen voor bv een computer, sport uitkering etc, maar Almere geeft daar nergens in thuis.

  reageer
 • pipo

   

  Onderzoek maar eens welke medicijnen de moeders tijdens de zwangerschap hebben geslikt. Om maar "mee te kunnen blijven doen" tijdens de zwangerschap. Kan nooit goed zijn voor de geestelijke ontwikkeling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert