'Moslims voelen zich herboren na bezoek aan Mekka'

FLEVOLAND
Moslims die op bedevaart naar Mekka zijn geweest, voelen zich herboren, omdat al hun zonden zijn vergeven. Dat zegt Mohamed Rafiek Noorani. Deze imam van de AL-Raza Moskee in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is één keer naar Mekka geweest.

Bedevaart ofwel hadj is de vijfde en laatste zuil van de islam. Volgens Noorani is de hadj alléén verplicht voor mensen die lichamelijk en financieel in staat zijn om naar Mekka te gaan.

Flevolandse moslims zijn begonnen met de Ramadan. De belangrijkste maand in het Islamitische geloof. Tijdens deze eerste week van de vastenmaand besteed Omroep Flevoland aandacht aan hoe moslims in onze provincie hun geloof beleven.

reacties (5)

 • ron

   

  ik heb nu een aantal keren gelijksoortige bijeenkomsten mogen aanschouwen op mijn verre vakanties. ik ben even kwijt van welke religie dat was; als ik me niet vergis ook een keer een katholieke sessie. boetedoening o.i.d. Mensen die op hun knieën kruipen naar het religie-gebouw. Ik kon er alleen maar heel emotioneel van worden en moest er van janken. In mijn beleving/overtuiging kan God, Allah of wie dan ook dit nooit hebben gewild. Het is onmenselijk om mensen dat te laten doen. Voor mij een bevestiging dat ik niks maar dan ook niks met welk geloof dan ook te maken wil hebben. Tot rust komen? tja tis maar hoe jet het bekijkt. Als je eerst de onrust aanwakkert om het te moeten doen ... sorry hoor maar voor mij is dat schijnrust/ kunstmatige rust. Ik meen echt dat ik dat heel erg vind dat mensen deze moetjes worden aangepraat (voor mij een vorm van gebrainwashed worden)

  reageer
 • Zeewolde

   

  Tja het is een van de vijf zuilen van de Islam. Dit MOET je gedaan hebben Om Allah tevreden te stellen. Dus er ligt nogal wat druk op. Als je dus eenmaal geweest bent valt die druk weg en dan voelt dat als herboren inderdaad. Altijd maar de druk voelen dat je met de vijf zuilen Allah tevreden moet stellen,(veel christenen hebben ook last van 'moeten' hoor) word je daar nu niet moe van? Dan zegt Jezus, kom bij mij wie moe en belast zijn, ik zal je rust geven. Dan mag je rusten in zijn genade zonder de druk van religie op je. Lekker hoor! Ik praat uit ervaring, maar dan vanuit de religie van het christendom. ik heb ontdekken dat Jezus alle moetjes heeft vervuld.

  reageer
 • kritiesj

   

  Jezus vervult geen enkel moetje, het is aan jou om voor Hem te kiezen en dan zul je daadwerkelijk vrij zijn! Jezus vraag alleen dat je je hart voor Hem openstelt.

 • Brie

   

  Van de week was het een die zegt dat moslims moeten geven aan mensen die Het minder hebben. De meesten geven aalmoezen aan mensen in het land van herkomst, maar steeds meer mensen geven nu ook in Nederland (aldus omroep flevoland). Je kunt natuurlijk ook even Google gebruiken of een moslim vragen als je oprecht geintresseerd bent.

  reageer
 • Freek

   

  wat een onzin om hier zoveel aandacht aan te geven

  reageer
 • Robert

   

  Zo leer je nog eens wat

 • Frenky

   

  Hadj is de 5e en laatste zuil. Wat zijn de eerste vier?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert