'Lege drankkartons kunnen bij plastic'

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet inwoners snel vertellen dat ze lege drankkartons in de inzamelzak voor herbruikbaar plastic mogen stoppen. Dat stelt de raadsfractie van de SP.

Volgens de partij is afvalinzamelaar HVC al gestart met de gecombineerde inzameling van beide afvalstromen. De gemeente zou hierover pas eind dit jaar willen communiceren, omdat dan alle huishoudens in de gemeente vier containers krijgen.

Volgens de SP dreigen hierdoor maandenlang recyclebare drankkartons onnodig in de verbrandingsoven te belanden. De SP komt eind deze maand tijdens de raadsvergadering met een motie. Die draagt het college op om de inwoners direct op de hoogte te stellen.

reacties (7)

 • John82

   

  Wie weet informeert HVC de bewoners zelf wel,HVC heeft immers ook belang bij aanbod lijkt mij.

  reageer
 • erik

   

  wees blij dat het zo gaat,in overijssel,mag je nog maar 2 keer in het jaar gratis de grijze container aanbieden,rest van het aanbieden kost je geld.dus wees blij dat de n.o.p het zo gaat doen

  reageer
 • sjon

   

  Advies aan de SP ga eens kijken in de keuken van Noorwegen. Daar kun je nog wat van leren. En kom daarna met goede voorstellen.

  reageer
 • aki24

   

  Pffff zeuren over containers in je ( o zo mooie tuin) pfff nee de meeste mensen gooien hun tuin vol met kiezel stenen nou nou en dat is mooi dan liever milieu bewust een paar containers extra en een letterlijk een graf tuin dan doen we alsnog iets voor het milieu. En trouwens net of iemand met een huurwoning geen commentaar zou mogen hebben over de contairs wat egoïstisch gedoe van iemand met een dikke hypotheek nou wordt maar wakker er zijn straks meer huurders dan kopers mensen met een koopwoning hebben echt niet meer zeggenschap in de samenleving dan mensen met een huurwoning.wel een beetje respect voor elkaar hebben aub in plaats van ik ik ikke.maar acht niks nieuws hier door draait het helaas om op dit moment in het land ikke ikke ikke daardoor gaat het steeds slechter niemand bekommert zich meer om elkaar helaas.

  reageer
 • Wie wordt wakker??

   

  Jammer dat N.O.P. blijkbaar het beste jongetje wilt zijn van de klas. In Amsterdam verzamelt men via ondergrondse containers vooral niet gescheiden met afval.Zelfs verleden jaar zijn er in wijken nieuwe ondergrondse geplaatst.Waarom worden de burgers met grillen geconfronteerd van gedreven ambtenaren?Het wordt tijd dat men weer een uniforme werkwijze hanteert in het gehele land wat afval betreft. En waar moeten we met al die containers heen als er geen ruimte is bij de woning??We kunnen ze misschien gebruiken voor de hondenpoep ?? Het is verontrustend dat ambtenaren bepalen door containers te dumpen.Werkelijk de verpaupering wordt op deze wijze gerealiseerd.

  reageer
 • henk.

   

  beetje vreemde reactie. lees je wel eens de krant? Bewoners hebben zelf gekozen voor 4 containers.

 • laat alle reacties zien
 • Flevo Flevo

   

  Vier containers? Allemaal leuk en aardig dat afval scheiden en milieubewust bezig zijn, maar vier containers in je tuin hebben staan is ook wel het andere uiterste, je koopt een huis met tuin om van je tuin te genieten, niet om vol te zetten met grote lelijke containers. Vroeger mocht en kon alles gewoon in 1 container, we slaan echt een beetje door met het zogenaamd 'groen' bezig zijn.

  reageer
 • Albert

   

  Laten ze eerst maar eens containers uitdelen. 3 kwart van emmeloord heeft geen papier of plastic container

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert