Volggroep Floriade stuit op weerstand

ALMERE • Vr 19 juni 2015 | 0:01 • Vrijdag 19 juni 2015 | 0:01
Lang niet alle partijen in de Almeerse gemeenteraad zien het zitten om plaats te nemen in een groep die de Floriade de komende jaren nauwlettend in de gaten gaat houden. Dat bleek donderdagavond tijdens de eerste bespreking van het Masterplan Floriade op de Politieke Markt.

Oppositiepartijen SP en PVV willen geen plaats nemen in de volggroep, omdat ze vrezen dan meegezogen te worden in het proces en geen kritiek meer te kunnen leveren. "Wij willen op geen enkele manier verantwoordelijkheid dragen voor het Floriade-proces", zei PVV-fractievoorztter Toon van Dijk.

Ook collegepartij Leefbaar Almere wil de Floriade-organisatie de komende jaren niet gaan controleren. "Het is geen gemeentelijk project, het is een commerciële onderneming. Dus dan moet je een beetje op afstand blijven", vindt Leefbaar raadslid Nico van Duijn.

Tijdens de bespreking donderdagavond bleek dat verschillende partijen nog veel vragen hebben over het masterplan. Die moeten allemaal binnen drie weken beantwoord worden. Op 2 juli wil het college dat er gestemd wordt over het plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel