"Veiligheidsknop hoogwerker werkte niet"

DRONTEN
De veiligheidsknop werkte niet van de hoogwerker die begin mei omviel in Oosterwolde, waardoor een 10-jarige jongen uit Dronten gewond raakte. Dat zegt letselschadeadvocaat Herman Zandijk op basis van eigen onderzoek.

De hoogwerker stond bij een oldtimershow, waarbij bezoekers het evenement vanaf een hoge positie konden bekijken. Toen de hoogwerker omviel kwam een man van 48 om het leven en 11 mensen raakten gewond, onder wie de jongen uit Dronten.

De arbeidsinspectie heeft haar onderzoek inmiddels afgerond, maar het is nog niet duidelijk wat de inspectie heeft geconstateerd.

reacties (6)

 • Nopper

   

  Volgens mij is er aan een veiligheid 's niet voldaan nl dat er nooit mensen onder bereik van een hoogwerker /kraan mogen zijn dat weet iedere chauffeur.

  reageer
 • ron

   

  ik begin dan wel vermoedens te krijgen van deze cryptische tekst Men weet dus dat er iets was met die knop maar de AI heeft e.e.a. nog niet bevestigd in de zin of dat iemands fout is of een mechanisch toevalsmoment ? of ??

  reageer
 • Serge

   

  Wat een bizarre verslaggeving weer.

  reageer
 • kees d.

   

  Het overbelasting beveiliging kan je gewoon uitzetten! Dit is een aantal jaren geleden ook gebeurd bij de toenmalige Opeldealer Garage Visser in Dronten. Deze kraan machinist moest een betonnen opvangbak van de wasboxen uit de grond halen. Doordat het beveilgingsalarm was uit gezet ging de kraan om. Deze hoogwerkers worden regelmatig verplicht gekeurd.

  reageer
 • Jan B. Bakker

   

  "De veiligheidsknop heeft niet gewerkt." Wat een waardeloos nieuwsbericht!!! Welke knop? Wat doet die knop? Heeft elke hoogwerker zo'n knop? Kun je de knop testen voor juiste werking? Er staan vandaag meer dan 1000 mensen op een hoogwerker. Dan moet je toch wat meer kunnen vertellen OF zeg niets!!! Wat kunnen we nu alle mensen vertellen die vandaag op een hoogwerker aan het werk zijn? Waar moeten ze extra op letten? Sensatie-nieuws zonder inhoud...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hank

   

  Dus als je die knop indrukt valt hij niet om . Lekker stukje journalistiek O.F

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert