Meer huurders Mercatus in financiële problemen

NOORDOOSTPOLDER
Het aantal huurders van Mercatus dat in de financiële problemen komt en een huurachterstand opbouwt is vorig jaar toegenomen. Dat staat in het jaarverslag van de wooncorporatie in Noordoostpolder.

Zo'n 280 huurders laten vrijwillig hun inkomen beheren door de Kredietbank, die ervoor zorgt dat de vaste lasten worden betaald. Dat is een stijging van 15% ten opzichte van 2013. Mercatus maakt uit gesprekken met huurders op dat het voor een steeds grotere groep moeilijk is om de huur te betalen.

In 2014 zijn 18 huurders uit hun huis gezet, waarvan vijf op basis van sociale overlast. Dat aantal is ongeveer gelijk aan 2013.

reacties (4)

  • Mariet

     

    Gek he als de huur boven de 700 euro ligt! Voor onze koopwoning betalen we nog 100 euro minder excl belasting voordeel die komt dan nog eens 1x per jaar! Ze moeten de huurprijzen naar beneden doen ipv ieder jaar weer om hoog. Hierdoor kunnen weinig jongeren ook een huis of appartement huren omdat het veelste duur is

    reageer
  • MW

     

    Vind de huren ook belachelijk hoog. Voor een standaard doorzonwoning betaal je al gauw 750 euro. Dat zijn mijn netto hypotheeklasten voor een ruime 2/1 kap woning.

    reageer
  • Gerrit

     

    Wat loop je te klagen man. Ga eens voor de gein kijken wat je in andere gemeentes betaalt voor huur.

    reageer
  • Sjon

     

    Ja dat verbaasd me niks want met hun alleenrecht in de polder kunnen ze die hoge huurprijzen ook vragen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert