Test met energieopwekkende geluidsschermen

LELYSTAD
Het Lelystadse bedrijf Van Campen Industries werkt mee aan een test met energieopwekkende geluidsschermen. Deze week werden de eerste schermen geplaatst in 's Hertogenbosch.

Het gaat om zonnecellen die zijn verwerkt in geluidsschermen langs snelwegen en spoorlijnen. Er wordt een jaar lang onderzoek gedaan naar het opwekken van elektriciteit met die zonnecellen. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijke praktijktest plaatsvindt met uiteenlopende soorten zonnecellen en -panelen.

Van Campen Industries was zowel bij het ontwerp als bij het leveren van de panelen betrokken.

reacties (5)

 • van Campen Industries

   

  De reacties lezend, begrijpen wij dat er een kleine toelichting op zijn plaats is. Uiteraard zijn er meerdere projecten geweest in geheel Europa, deze zijn allemaal in kaart gebracht en geanalyseerd. Geen van die projecten heeft het unieke karakter van de huidige test. Deze elementen behoeven namelijk geen direct zonlicht, zelf bij graffiti zou er nog spraken van opbrengst dienen te zijn. Over 1 jaar zullen alle data beschikbaar zijn inclusief testen met graffiti.

  reageer
 • Sibert

   

  Een prachtige innovatie! Dit bedrijf is er een om trots op te zijn!

 • Pzaal

   

  Als je richting Amsterdam rijdt heb je ook een geluidsscherm met zonnepanelen erop, Die is er al jaren.

  reageer
 • ria

   

  Als je door Duitsland rijd staat het langs de autobanen vol met zonnecellen. Zijn wij hier in Nederland roomser als de Paus?????

  reageer
 • TimvD

   

  Jammer genoeg zijn dit soort bouw werkem vaak het mik punt van graffiti, dat zal hier niet anderd bij zijn. Dus dan ook geen zon meer.

  reageer
 • Herman

   

  Slim bedrijf en het ziet er goed uit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert