CDA wil haatimams weren uit Flevoland

URK
De CDA-fractie op Urk wil haatimams weren uit Flevoland. De fractie van de Christen Democraten stelde donderdagavond tijdens de raadsvergadering voor om een brief te sturen naar het College Gelijke Behandeling over dit onderwerp.

Niet alle politieke partijen op Urk wilden de brief ondertekenen. Het CDA gaat de brief nu op een aantal punten aanpassen in de hoop dat de volledige gemeenteraad de brief ondertekent.

Burgemeester Pieter van Maaren stelde voor om de brief te richten aan de verantwoordelijk minister en niet aan de Commissie Gelijke Behandeling. Ook daarover wordt nog gesproken.

reacties (4)

 • kramer

   

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Laat iedereen daar toch vooral vrij in. Vroeger kwamen hier de Hugonoten en Joden omdat ze in Spanje en Frankrijk werden vervolgd. Ik denk dat de gemeente Urk hiermee zichzelf in de voet schiet want misschien komen er eerdaags ook nog wel klachten over dominees die niet helemaal senang zijn en bijv. een niet zo populaire mening over homoseksualiteit hebben. Moeten we die dominees dan ook een beroepsverbod op gaan leggen...ik dacht het toch niet.

  reageer
 • Henk

   

  Wat is eigenlijk de definitie van een Haatimam? Wanneer is iemand een haatimam om geweigerd te worden en wat zijn de grenzen? Voor het haatzaaien en plegen van strafbare feiten is ander systeem voor, namelijk via de rechter en niet via o.a. die politici die wat willen. Moeten we niet willen in een rechtstaat!, iemand moet op juiste gronden geweigerd worden en niet uitgaan van diverse media berichten.

  reageer
 • ger

   

  heel goed idee heb helemaal niets.met die.lui889

  reageer
 • jaap

   

  Eindelijk ...hoop dat er snel meer volgen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert