OM gaat aan de slag met aangifte Keuter

URK
Het Openbaar Ministerie gaat 'serieus onderzoek doen' naar aanleiding van de aangifte van Anja Keuter tegen Greenpeace. Dat heeft het OM aan Keuter laten weten. De vissersvrouw uit Urk deed samen met zo'n vijfhonderd anderen aangifte, omdat ze vindt dat de milieuorganisatie voor een gevaarlijke situatie zorgt. Greenpeace gooide grote stenen in zee om aandacht te vragen voor overbevissing.

Omdat de boze vissers niet willen wachten tot het onderzoek van het OM is afgerond dient maandag in Amsterdam een kort geding van VisNed tegen Greenpeace. Daarin eist de belangenbehartiger van kottervissers dat de milieubeweging de grote keien die in zee zijn gestort zo snel mogelijk weg haalt.

De Vissersbond, geen partij in het kort geding, toonde eerder al aan dat het niet onmogelijk is om de keien op te ruimen. De andere belangengroep van vissers viste vijf keien op om de vaarroute veiliger te maken, maar liet vijf andere keien liggen om de procedure niet overbodig te maken.

reacties (5)

 • Koos

   

  vooral doorgaan met die nutteloze overbevissing

  reageer
 • klaas

   

  Hallo ik ben koos en ik heb een klok horen luiden maar ben er nog niet achter waar de klepel hangt.dus roep ik maar iets om toch mee te kunnen praten

 • Urker

   

  Wat wil men er nou allemaal mee bereiken ? Stenen liggen er nu, maar liggen ook overal elders. Leveren dan nu opeens gevaar op ? Het doel om in de picture te geraken is gelukt. Of het in de toekomst vruchten gaat afwerpen moet worden afgewacht.

  reageer
 • Jk

   

  Goede zaak, tijd dat die milieuactivisten duidelijk wordt gemaakt wat wel en niet kan, , bewustwording oké, treiteren is wat anders dus aanpakken

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Het zal iedereen bekend zijn dat op deze plek niet gevist mag worden, als men dit wenst te betwisten is daar de rechter, en niets meer, Greenpeace deed niets illegaals, slechts stenen laten zakken. Om te voorkomen dat er toch illegaal gevist wordt, en dat gebeurt!. Elke reactie vanuit de 'boze vissers' is absurd, en dat is vanuit Urk te verwachten, men respecteert slechts 'God' , i.e. de dominee met preken tegen iedereen die niet recht in de leer is. Elders op deze site staat een petitie van het CDA op Urk tegen 'HaatImams'. Misschien de hand eerst in eigen boezem steken?

  reageer
 • Rick

   

  Beste Flevowatcher, In de antwoorden op Kamervragen over dit onderwerp lees ik: Kunt u bevestigen dat er gewoon gevist mag worden in het gebied Klaverbank? Antwoord: Zoals op 27 augustus 2014 aan uw Kamer gemeld ben ik voornemens om de Klaverbank aan te wijzen als Natura 2000 gebied (TK 32670, nr. 90). Er gelden thans geen beperkingen aan de visserij in het gebied Klaverbank. Ik vraag me dan ook af hoe u er bijkomt dat het iedereen bekend zal zijn dat op deze plek niet gevist mag worden. De staatssecretaris spreekt die bewering in ieder geval tegen.

 • Marretje

   

  Deze reactie van Flevowatcher is een aaneenschakeling van feitelijke onjuistheden: de belangrijkste: er mag op deze plaats gewoon gevist worden, mits binnen de regelgeving voor visstandbeheer, dat gebeurt ook, wordt door niemand, ook Greenpeace niet, betwist. Over de opmerkingen over geloof en dominees, ach te zielig voor woorden, daar doen we het zwijgen maar toe. De vissers willen dat Greenpeace zich aan de wet houdt en dat is dat zij niet illegaal stenen dumpt. Vissers hebben een vergunning om daar te vissen, Greenpeace geen vergunning om daar zwerfkeien de storten en gevaar te creëren. Dat zal maandag tijdens de rechtszaak ook blijken.

 • jacob

   

  zo deskundige, voordat je allemaal onzin uitkraamt en anderen napraat eerst even onderzoek doen. op de klaverbank mag gewoon gevist worden. je vindt het blijkbaar weer nodig om heel Urk even door het slijk te halen! Hoezo hand in eigen boezem steken! !!

 • Frenky

   

  Wat een onzin! Ik vond het een hele goede actie van Greenpeace..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert