Inwoners Haven en Hout ontevreden over onderhoud

ALMERE
Inwoners van Almere Haven en Almere Hout zijn veel minder tevreden over het onderhoud in hun buurt dan inwoners van andere stadsdelen. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse stadsenquête Almere in de Peiling onder zo'n 4000 Almeerders.

In Haven en Hout is nog niet de helft van de mensen tevreden over het maaien van het gras in de wijk, het legen van de prullenbakken, het verwijderen van onkruid en het verwijderen van afval bij de verzamelpunten. Het meest positief over het onderhoud zijn inwoners van Almere Buiten en Almere Stad Oost.

Driekwart van de Almeerders ruimt zelf wel eens zwerfvuil op in de buurt en de helft verwijdert wel eens onkruid. In Almere Haven en Hout zijn bewoners het meest actief. In Almere Poort steken bewoners het minst de handen uit de mouwen.

reacties (10)

 • Bluesbirdy

   

  Het enige park dat goed onderhouden wordt ligt tegenover de woning van de burgemeester!

  reageer
 • Angelique

   

  Ook in Muziekwijk is het onderhoud dramatisch. Vorig jaar al een keer geklaagd bij de gemeente, omdat de kruising Trompetweg / Muziekdreef totaal onoverzichtelijk was geworden door hoge gras. Waar voorheen de hele dreef gemaaid werd, beperkt men zich nu tot enkele meters rond de kruising. Het geeft de wijk een behoorlijk onverzorgde indruk. Was 2 jaar terug echt anders!

  reageer
 • Antje

   

  Niet alleen in Haven/Hout slecht met het groen onderhoud maar ook in Verzetswijk/Parkwijk bij de Hogevaart is het niet veel beter... De reden is: Gemeente moet bezuinigen.... de verbouwingen van de Gemeente Panden hebben meer gekost dan dat ze in eerste instantie hadden geschat....

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Als men echt gaat klagen in Haven en we het niet eens zijn met elke wijk het zelfde budget, dan gaan we toch gewoon de gemeentelijke belasting voor onderhoud, aanpassen, heeft een wijk meer onderhoud nodig omdat ze in Haven veel groen hebben, gaan ze ook meer betalen, je gaat toch zelf in zo'n groene omgeving wonen... Wel zo eerlijk voor de inwoners van poort waar een stuk minder groen is.

  reageer
 • En dan?

   

  En dan? Gaan we dan ook entree heffen voor bezoekers uit andere wijken? Hou toch op....

 • ron

   

  ik verbaas me het meest over de tegenstrijdigheid met het 'burger'rapport waar aan burgers is gevraagd waar bezuinigd kan worden. Daar komt juist uit om minder te maaien en te snoeien. Dit moet eerst maar eens ernstig onderzocht worden alvorens we selectief gaan winkelen in deze 2 onderzoeken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Daar het budget voor de wijken gelijk is kan dit alleen betekenen dat men in Haven wat meer zeurt en een verkeerde perceptie heeft. Ook wonen er veel meer ouderen in Haven.

  reageer
 • Reactie

   

  Een budget per wijk is niet slim. Iedere wijk heeft z'n eigen onderhoud. Budget moet je afstemmen op behoefte en niet op de rekenmachine.

 • Jos

   

  Het verschil tussen Haven en Buiten is zeker opvallend. Buiten ligt er netjes bij, maar in Haven heb je openbaar groen waar al jaren geen beheerder is langsgeweest. De nieuwe Wildernis?

  reageer
 • Overgooise zoom

   

  Ik begrijp niet dat de kwaliteit en de budgetten zo uiteenlopend kunnen zijn. Als je kijkt naar de Overgooise Zoom, dan lijken kosten noch moeite gespaard te worden. Maar de verzorging langs de uitvalswegen is teleurstellend. Als je weinig budget hebt, zorg je toch eerst voor de belangrijke stukken voordat je aan een nieuw en duur project begint? Kan iemand dat wellicht verklaren?

  reageer
 • hans49

   

  Ben benieuwd wat de gemeente met die uitkomst gaat doen. Of was het weer het zoveelste 'zoethoudertje'? Het is immers niet de eerste keer dat die kritiek richting gemeente is geuit.

  reageer
 • En nu?

   

  Zou mooi zijn als er nu een pakketje maatregelen volgt waardoor het wel in orde komt. Het lijkt overigens al wel iets beter dan vorig jaar, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert