Gouden Rolls-Royce op Oldtimerdag

LELYSTAD
Autoliefhebbers uit het hele land konden zondag hun hart ophalen in Lelystad. Voor de 31 keer werd daar de Nationale Oldtimerdag gehouden. In totaal waren zo'n 350 auto's te bewonderen. Volgens de organisatie heeft het evenement zo'n 15 tot 20.000 bezoekers getrokken.

Een van de hoogtepunten was de gouden Rolls Royce Silvercloud van de actrice Zsa Zsa Gabor. In de lak zit goudverf verwerkt en ook het beeldje op de radiator is van 18 karaats goud.

Deze editie van het evenement stond in het teken van jubilea. De merken Jaguar en Bentley vieren hun 80 en 95 jarig bestaan. Ook wordt er stilgestaan bij 70 jaar bevrijding. Zo was er de Lagonda te zien van veldmaarschalk Bernard Montgomery, met deze auto reed hij in september 1945 een triomftocht door Amsterdam.

reacties (8)

 • Fred

   

  Waarom in haven en niet op de oude plek. Nu kunnen de oudere. Die moeilijk te been zijn er niet meer heen. Er is ook geen gratis pendel bus vanaf het centrum naar haven. Dus blijven een hoop mensen verstoten van deze leuke dag. Het lijkt wel of het alleen nog maar voor de toeristen is

  reageer
 • Fred

   

  Het is jammer dat het in de haven is. Ouderen die moeilijk te been zijn kunnen er niet meer naartoe. Er is ook geen gratis pendelbus voor deze mensen. En natuurlijk voor de rest van lelystad.

  reageer
 • Voldoende parkeergelegenheid waar je ook voldoende voor betaald, op de meent betaal je geen parkeergeld. en vond het op de dreef ook stuk gezelliger, en die 1e dag in het jaar dat de weg is afgesloten is.

  reageer
 • nvt

   

  Die een dag dat de dreef dicht is waar gaat het over gewoon lekker terug het hoor op de dreef thuis daar is het minmaal 25 jaar lang gedaan waar om dan nu in de batavia hutje mutje op mekaar

  reageer
 • dre

   

  ik heb toch echt duidelijk een auto het water in zien rijden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos '56

   

  Het was bij de Batavia haven niet er in, anders waren de auto's zo nat geworden :-)

  reageer
 • Ron

   

  Waarom elk jaar dit gezeur? het is een mooie locatie met voldoende parkeer gelegenheid en de rest van Lelystad blijft mooi vrij van afsluitingen...

  reageer
 • Lelystad

   

  Waar om in de batavia haven was op de dreven weel gezellige

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert