'Op A6 meeste files door politiecontroles'

FLEVOLAND
Politiecontroles veroorzaken keer op keer files op de A6. Dat blijkt uit een onderzoek van de VID, de Verkeers Informatie Dienst.

Zowel in april als in mei en juni van dit jaar stond er bij Almere Stad West 8 kilometer file door een politiecontrole. De A6 komt in het onderzoek naar voren als de snelweg waar de meeste files hebben gestaan door politiecontroles.

De VID verwijt de politie dat ze telkens weer op verkeerde plekken controleert. Verder zou de politie doorgaan met de controles ook als blijkt dat het verkeer daardoor vast komt te staan.


reacties (30)

 • Lely...

   

  Google ff het woord: zondagsrijder.....

  reageer
 • Carry

   

  Ik ben nog nooit op de rem gaan staan omdat er een snelheidscontrole is. Klinkklare onzin! Is niet de schuld van de politie dat sommige mensen achterlijke reacties vertonen.

  reageer
 • Ben

   

  Soms voel je haast verplicht om ook harder te gaan rijden om veilig te kunnen blijven rijden. Als het overige verkeer vooral op de hollandsebrug zo hard rijd dan kun je daar met de juiste snelheid amper veilig van baan verwisselen.

  reageer
 • Sjaak

   

  Het wordt hoog tijd dat er meer controllers worden uitgevoerd op de snelwegen. Iedereen rijd structureel te hard. Aanpakken dus deze wegpiraten, extra controle, en strenger optreden met hogere boetes tegen deze zondagsrijders.

  reageer
 • arjan

   

  Juist mooi gezegd, nu lijkt het als of alles op conto van de politie komt, die jongens zijn de beste laat ze gewoon hun werk doen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • momo

   

  90% rijdt niet te hard?? Kom nou op zeg. Er wordt als bezetenen gereden op de A6. Als er ergens niet aan de regels wordt gehouden is het daar wel. Onder welke steen leef jij in hemelsnaam. Gisteren nog weer van de weg geduwd door een grote dubbeldekkerbus die 120 reed

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Het komt ook door die idioot die op een van de jongerenzenders - ik geloof trouwens dat hij inmiddels ander werk heeft - die bij het voorlezen van de snelheidscontroles telkens zei: "even op de rem trappen bij kilometer zoveel". Wat een onzin. 90% rijd niet te hard en heeft alleen maar last van dat soort gasten die opeens 95 gaan rijden waar je 100 mag, omdat er een controle is.

  reageer
 • Jeroen

   

  Misschien zou het schelen als de herkenbare belastingdienst auto de plek in zou nemen van de donkerblauwe Volvo als er zo nodig tussen 16.00 en 17.00 een controle gedaan moet worden op de A6 richting Lelystad ter hoogte van Almere Stad West. En dan niet met z'n allen gaan zitten kijken, want het zijn zeker niet alleen de snellere chauffeurs die daar remmen. Ook de mensen die zich aan de snelheid zeggen te houden gaan ter hoogte van een flitser op de rem.

  reageer
 • arie

   

  Waarom ga jij de gaten in de weg niet opvullen? Maak je je ook eens nuttig ipv de A6 over te racen. De meeste controles de laatste tijd waren bij werkzaamheden en bijzonder nodig want respect daarvoor is zeer ver te zoeken want als je de toegestane snelheid aanhoudt dan wordt je continue voorbij gereden met veel hogere snelheid. Dat de geestelijk minder bedeelden dan ineens in de ankers moeten is een jammer gevolg daarvan maar het zorgt er wel voor dat de wegwerkers 's avonds weer bij moeders aan mogen schuiven voor de warme hap.

  reageer
 • JeeBee

   

  Dat is wel heel erg ver gezocht!! Ten eerste is het heel erg generaliserend om te beweren dat 'een vrachtwagen gewoon zonder rekening te houden zijn vrachtwagen de linkerbaan op gaat'. Laat staan dat de meeste mensen te hard rijden om eventuele daardoor verloren tijd in te halen! Ze rijden gewoon te hard omdat ze het lekker vinden, omdat ze denken dat de maximum snelheid voor hen niet geldt, omdat ze te weinig tijd hebben, te laat vertrekken, enz...

  reageer
 • frits

   

  De VID (verkeersinformatiedienst) heeft dit dus al uitgezocht. De politie houdt al lang geen controles meer tbv de verkeersveiligheid. Het is alleen maar het spekkrn van de staatskas. Ieder jaar begroot het rijk meer inkomsten aan verkeersboetes.

  reageer
 • Henk

   

  Wat ik mis bij dit artikel is de bronvermelding. Ik kan mij ergens herinneren dat juist de belastingdienst met enige regelmaat meet een anpr auto bij Almere staat. Weliswaar met ondersteuning van de politie.

  reageer
 • Michel

   

  Zo normaal is het niet hoor, om op je rem te trappen als je ziet dat er een controle is. Als je nooit te hard rijdt, hoef je je ook nooit zorgen te maken om geflitst te worden. Helemaal niet eerste reactie dus. Ook de mens is een gewoontedier, als je vaak (niet altijd) te hard rijdt heb je reden om - dus onnodig - op de rem te trappen. Net als het standaard remmen of langzamer rijden als je ziet dat er aan de andere kant iets gebeurd is. Hou je blik toch op je eigen weghelft, dan kan iedereen gewoon doorrijden en ontstaan er geen kijkersfiles.

  reageer
 • Ton

   

  Als er geen controle is staat er ook file, broodje aap verhaal. Als bestuurders op de rem trappen rijden zij of te hard of zij hebben geen enkel benul hoe hard zij rijden, houd je aan de snelheid dan kan je gewoon doorrijden. Fijne avond.

  reageer
 • Jan

   

  Laten ze eens controleren op onnodig links rijden. De rechter baan is op de A6 inmiddels sneller dan de linker. Maar ja... dan kost het geld en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Verkeersveiligheid... Het lijkt wel stand-upcomedie. Dat gelooft inmiddels toch niemand meer?!

  reageer
 • sjonny

   

  Controle is bedoelt om de veiligheid te vergroten, maar nu wordt de veiligheid in gevaar gebracht. Het is menselijk als mensen op de rem trappen bij een controle ook al rij je niet te hard, dit is toch vaak een eerste reactie, en dat is o zo gevaarlijk. Dus stoppen met de opzichtige controle, doe dan snel traject controle, ben je van dit fenomeen verlost.

  reageer
 • Malle Pietje

   

  Het is in de middagspits amper mogelijk om te snel te rijden. En dan staat er ineens zo'n figuur met de camera in de vangrail. Er wordt geremd en daar achter natuurlijk ook. Zo staat er in mum van tijd een file die al ergens bij Muiden begint op de A1. stop eens met die onzin politie.

  reageer
 • jan

   

  traject controle invoeren en file leed is geleden en snelheidscontrole nooit meer nodig. Hoe makkelijk kan de oplossing zijn.

  reageer
 • jade

   

  Het zou het heel veel schelen als die vrachtwagens niet gaan inhalen, want dat veroorzaakt heel veel hinder. De mensen moeten stoppen omdat je waar je 100/120/130 mag rijden opeens moet vaart verminderen omdat een vrachtwagen gewoon zonder rekening te houden zijn vrachtwagen de linkerbaan op gaat met een snelheid van 80/90 km per uur. Iedereen moet dan er achter aan blijven hangen wat dan weer erger optreed waardoor de mensen hun verloren tijd willen inhalen, ook al scheelt het niets op je gehele tijd maar dan hoeven er geen snelheidscontroles meer te zijn. (voor die enkeling die dan nog te hard rijd)

  reageer
 • Thijs

   

  Er komt een hele nieuwe snel weg daar te liggen,, en t valt reuze mee met de gaten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als het asfalt niet goed is...is er reden temeer je aan de snelheid te houden!

  reageer
 • momo

   

  Het is altijd druk op de A6 maar inderdaad komen deze files me bekend voor. Op een rustige dag (soms zijn ze er echt) staat er op die plaats ineens een file. Meestal net na de 1e grote afslag van Almere. Als iedereen zich gewoon aan de snelheid zou houden zouden die files niet nodig zijn maar helaas zijn er heel veel die zich daar niet aan houden en je bijna van de weg duwen als je met gewone snelheid rijdt. Oh ja natuuuurlijk ik rijdt gewoon 100 waar het moet dus mag ik natuurlijk geen 80 rijdende vrachtwagen inhalen volgens velen hier. Met dat gelul is de A6 een rotstuk geworden om te rijden. Aan de andere kant, of het nu slim is om een snelheidscontrole te houden midden in de spits vraag ik me dan ook af. Ga eens midden op de dag staan, als je graag mensen wilt beboeten is dat de beste tijd.

  reageer
 • Joke

   

  Ja,ja, en dan jou zeker je gang laten gaan.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een onzin. Er staan iedere dag file's. Er zijn beslist niet iedere dag politiecontroles. Als de omroep dit serieus wil nemen vraag dan maar eens op bij de politie hoeveel controles er daadwerkelijk geweest zijn en vergelijk die met alle file meldingen. Ik daag O.Fl. bij deze uit om dit te doen. En wat betreft het boeven vangen de bewuste controle die die daadwerkelijk een file veroorzaakte was een ANPR controle. Juist bedoeld om boeven te pakken, die hun belasting niet betalen nog gezocht worden voor andere zaken etc. Dus niet zinloos dacht ik.

  reageer
 • michael

   

  het is vaak dat men 80 a 90 gaan rijden i.p.v. 100 kilometer per uur.

  reageer
 • peter

   

  Misschien tijd voor trajectcontrole dan gaan de mensen zich beter gedragen zie dagelijks bumperkleven en hufterig gedrag op de A6.

  reageer
 • adv

   

  tja. je moet toch iemand de schuld geven

  reageer
 • Ellen

   

  Tja, als automobilisten zich een keertje aan de snelheid zouden houden, hoefde de politie ook niet te controleren. En dan heb je natuurlijk de slimmeriken die op de rem hangen als ze een politieauto zien, in plaats van gewoon de juiste snelheid aan te houden. Dus wiens schuld is het nou uiteindelijk?

  reageer
 • Sorry, de politiecontroles veroorzaken GEEN files, dat zijn die gekken, die altijd TE HARD rijden en bij die controles op de rem gaan staan. DAT zijn de boosdoeners. Maar ja, het is trendy om de politie van alles de schuld te geven.

  reageer
 • Sjaak

   

  Het zou moeten stoppen deze nutteloze controles. Politie ga boeven vangen of gaten vullen in het asfalt. Want het asfalt van de A6 is jammerlijk vol gaten bobbels en obstakels en nog eens controles. Politie ga boeven vangen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert