Gemeente in overtreding met exploitatie haven

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde is door de Autoriteit Consument en Markt op de vingers getikt voor oneerlijke concurrentie met de lokale jachthavens. Volgens de Autoriteit berekent Zeewolde niet alle kosten door in het liggeld voor de Aanloophaven en dat is op basis van de Wet Markt en Overheid wel verplicht.

Voor deze overtreding heeft de Autoriteit een zogenoemde 'Verklaring Voor Recht' afgegeven. Benadeelde partijen kunnen deze verklaring gebruiken voor een procedure bij de rechter om een schadevergoeding te eisen.

Overigens heeft de gemeenteraad van Zeewolde onlangs besloten dat de Aanloophaven een algemeen belang dient. Hierdoor is de situatie niet meer in strijd met de wet.

reacties (6)

 • ariepaap

   

  Heb totaal geen respect meer voor dit college van graaiers en vriendjespolitiek drijvers wolter koops vraagt 5x om uit te breiden afgekeurd ineens terwijl en bijna 24uur per dag word gewerkt in het ene uurtje dat er niemand werkte afgebrand gemeente koopt oude grond wolter koops terug en krijgen grote nieuwe locatie met eigen af en oprit zo gaat dat in zeewolde

  reageer
 • Henk

   

  Wat dit "Bestuur" ook maar onderneemt het loopt elke weer uit op een: Jammer maar helaas uitkomst. Deze fouten kosten de gemeenschap Zeewolde al jaren TONNEN euro's! Het wordt nu wel eens tijd voor een nieuw bestuur inclusief burgemeester!

  reageer
 • Wim2

   

  Het is het jaartje wel he voor deze burgemeester met zijn wethouders..... Hoeveel bagger komt er nog boven water (of aan de aanleghavens) dit jaar? Hoe lang kunnen deze mensen nog blijven zitten na al die blunders en bakken geld kostende ellende die ze veroorzaken? Oh wacht, natuurlijk net zo lang als die bende in Den Haag..... De bekende appel valt niet ver van de (geldkostende) boom!

  reageer
 • erik

   

  Hallo B&W van Zeewolde moet ook hun boot ergens kwijt ....Waarom zou je betalen als je het ook gratis kan regelen ...de ene hand wast vast de ander

 • janh

   

  Zeewolde lijkt een beetje de weg kwijt de laatste maanden? Tijd voor een nieuwe burgemeester?

  reageer
 • kees

   

  Beetje naar voor deze burgemeester ...dan moet ie dadelijk nog gaan betalen voor zijn boot !

 • ron

   

  ik vraag me af of dat ook geldt voor de Havenkom vam Almere Haven.

  reageer
 • KC

   

  Dit geldt niet voor de havenkom, net zoals de Bataviahaven. Voor beide betaal je daggeld en er mogen geen vaste plekken verhuurd worden. Dat is wel het geval bij de gemeente Zeewolde. Dit is concurrentie vervalsing want de plekken worden onder de marktprijzen verhuurd door een vereniging. Het zijn jaarboxen en niet voor passanten.

 • laat alle reacties zien
 • Reactie

   

  En op deze manier zijn er weer mensen voor niks aan herwerk geweest. Overigens niet te verwarren met gratis, want dat is de procedure zeker niet geweest.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert