"Het maandsalaris breng ik terug naar Polen"

ZEEWOLDE
Het zogenoemde Polenhotel in Zeewolde bestaat anderhalf jaar. In het complex aan de Bosruiterweg wonen ruim 600 arbeidsmigranten, vooral van Poolse afkomst. Maar wat gebeurt daar nou precies?

Met die vraag ging verslaggever Roel Hendriksen op pad. Hij maakte een vijfdelige radioserie over het Polenhotel.

In deel twee vertellen de bewoners van het park waarom ze naar Zeewolde zijn gekomen en wat ze doen in hun vrije tijd.

reacties (1)

 • visser

   

  De werkeloosheid in zeewolde is enorm gestegen het loont alleen voor de werkgevers die personeel eruit werken na jarenlange trouwe dienst en polen via constructie s onder het minimum loon kan betalen wolter koops betaald poolse chauffeurs 1100 euro inclusief overuren (gemiddeld 70uur per week) nederlanders kunnen geen baan meer krijgen polen maken niks op verder hier kwa geld betalen geen wegenbelasting ik snap dit land echt niet meer

  reageer
 • Ada

   

  Als vrouw van in de 50 ,en boventallig is nooit gevraagd of ik bepaalde werkzaamheden niet wil doen. Heb zelfs bij de reiniging gesol. Geen werk voor een Nederlandse vrouw !

 • Eindelijk eens een goede reactie op het Polen-vraagstuk: Niet de Polen iets kwalijk nemen, maar de schuld bij de werkgevers leggen!

 • Dirk

   

  Beste Visser, Helaas zijn wij zo inhalig en lui dat wij het werk hebben "laten afpakken". Werkgevers zijn ziek van kosten, eigen gelijk en opboksen tegen de buurman (lees doen zich groter voor dan zij zijn, bla bla!) Zielig zijn achteraf telt niet! Als iedereen nu gewoon aanpakt wat er is, de overheid (de veroorzaker no. 1!!!!!) en ondernemers de inleners uit de regio halen en we blij zijn met wat wij wel hebben valt het allemaal wel mee. Zomaar een suggestie.....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert