Oudste haringparty van Flevoland weer een feit

LELYSTAD
De oudste haringparty van Flevoland is weer gehouden in de Bataviahaven. Op het schip Bounty, een replica van een tweemaster uit de VOC-tijd, kwam voor de 11e keer de Lelystadse vaste kern van haringliefhebbers bijeen voor het traditionele onderonsje.

Er zijn al een aantal haringparty's in Flevoland gehouden, soms zelfs met honderden bezoekers die duizenden euro's voor het goede doel inzamelden. Maar weinig van die haringparty's hebben al een lange traditie.

Zeewolde hield dit jaar voor de 5e keer op rij een haringparty, In Almere Buiten is die voor de derde keer gehouden. Dronten beleefde de eerste haringparty. Urk en Noordoostpolder hebben er geen.

reacties (9)

 • Marijke Frikkee

   

  Als algemeen bestuurslid van Stichting One Fine Day wil ik even reageren. Het bedrag voor deelname aan onze super gezellige!!! haring/netwerkparty was 15 euro, geen 20. En daarbij nog live muziek van Remco ook, voor herhaling vatbaar. Alles voor het goede doel, kinderen met beperking een onvergetelijke vaartocht bieden dankzij onze sponsors.

  reageer
 • peter v

   

  Prima actie, top doel. jammer dat er maar 40 mensen waren die de moed hadden om 20 euro te betalen voor paar heerlijke haringen. Was er door omstandigheden zelf niet bij. One Fine Day verdient meer als dit. Laten we de bewoners van Lelystad eens uitdagen en ook de schipper... Iedere Lelystedeling gaat tussen 8 juli en 30 augustus een dagje meezeilen op de Bounty tijdens de opstapdagen, daarmee help je Bataviawerf, de schipper, en denk dat Alex(de schipper) ook wel van de inkomsten dan een deel wil afstaan aan OFD. ik wens de stichting al het goeds...

  reageer
 • tja

   

  Dat is zo. 40 mensen levert 325 euro op. Dat is 8,12 per persoon. Is geld, maar is dat VEEL geld? Voor het prima doel denk ik dat niet.

  reageer
 • Frenky

   

  Inderdaad, ik was ook van de partij, het was erg leuk, heb nieuwe vrienden en contacten kunnen leggen. EN mij natuurlijk rond gegeten van de heerlijke verse Hollandse haring.

  reageer
 • kees d.

   

  Misschien het bericht niet goed gelezen? Het is al jaren een haringparty waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De 40 genodigden betalen veel geld om daar een stukje nieuwe haring te proeven. Als je er volgend jaar tegen betaling bij wilt zijn moet je jezelf even aanmelden bij de organisatie!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • W.S.

   

  met meer dan 75.000 inwoners... 40 mensen op een haringparty en netwerken?? het lijkt meer gewoon een gezellig prive feestje en dat is natuurlijk prima en niets mis mee.. maar of dit nou echt een nieuws item is..

  reageer
 • Alex van Klaveren

   

  Een geslaagd evenement met een super gezellige sfeer aan boord van zeilschip Bounty. Ik wil ieder bedankt voor zijn komst of inzet hier weer wederom een groot succes van te maken. Tot volgend jaar.

  reageer
 • jaap-jan w

   

  Nou daar had ik ook wel een haringkie willen happen ! Zijn altijd mooie dames bij !

  reageer
 • Remco Bourquin ( zanger )

   

  Was een leuke middag! Gezellige middag met gezellige mensen :) Heerlijk gezongen en het publiek deed natuurlijk lekker mee. Wie weet tot volgend jaar!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert