Handhavers gaan beter samenwerken

LELYSTAD
Handhavers en toezichthouders zoals bouwinspecteurs, milieupolitie en gezinscoaches gaan beter samenwerken in Lelystad. Dat heeft wethouder John van den Heuvel bekend gemaakt.

Bedoeling is dat de samenwerking uiteindelijk voorkomt dat diensten langs elkaar heen werken. Zo kan een bouwinspecteur van Centrada die een milieudelict ziet, dat melden bij de milieupolitie. Tot nu toe werd dat niet of nauwelijks gedaan volgens wethouder Van den Heuvel.

De afspraken die nu zijn gemaakt zijn op vrijwillige basis. Dat betekent dat bijvoorbeeld de bouwinspecteur niet verplicht is om het milieudelict te melden, maar dat het wel wordt aangemoedigd. De komende periode wordt gekeken of er nog aanvullende opleidingen nodig zijn voor handhavers en toezichthouders.

reacties (4)

 • robert

   

  Het zou goed zijn als de milieumedewrker zijn auto ook eens netjes parkeert in de vakken en niet op de kruizen bij de ingang van het Atolplazagebouw. Goed voorbeeld voor de ouders die hun kind elke dag met de auto naar school brengen en het hele verkeer vastzetten door de verkeerde richting in te rijden.

  reageer
 • Ron

   

  "betekent dat bijvoorbeeld de bouwinspecteur niet verplicht is om het milieudelict te melden" Pardon ........ Nee lekker laten aanklooien; lijkt me een wettelijke basisregel. Gij zult u ogen niet sluiten voor iets wat u zeker weet; zeker in de rol van een overheidsdienaar. Er is al veel te veel fout gegaan in deze maatschappij waar wij nu het leergeld van betalen.

  reageer
 • tt

   

  een -t op zijn tijd graag. Ik heb de intentie volgens mij wel vaker gehoord overigens.

  reageer
 • kees d.

   

  Het zou erg prettig zijn als iedereen in zijn of haar waarde wordt gelaten. Niet iedereen is zo geletterd als jij tt!

 • bb

   

  Het val zo op als ze met 4 man bij elkaar lopen dat leverd te weinig bonnen op

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert