Directeur Agora Theater trekt boetekleed aan

LELYSTAD
Directeur Jan Gras van het Agora Theater in Lelystad trekt het boetekleed aan voor het tekort van 300.000 euro op de jaarrekening. Er waren teleurstellende inkomsten uit de bioscoop, theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten. Ook droegen achterblijvende verkoop bij de horeca en een hoog ziekteverzuim onder het personeel bij aan het tekort.

In eerste instantie werd uitgegaan van een tekort van ruim 100.000 euro. Omdat het theater zelf geen financiële reserves heeft, bestaat de kans dat de gemeente Lelystad voor het tekort moet opdraaien.

Cultuurwethouder Janneke Sparreboom heeft al aangekondigd een extern adviseur aan te stellen die de financiën gaat bekijken. Ook wordt het meerjarenprogramma van het theater in Lelystad doorgelicht.

reacties (14)

 • J.C. Moes.

   

  Mijn indruk van directeur, Jan Gras, voor wat dat waard is, is dat het een sympathieke man lijkt. Hij ontduikt het interview tenminste niet. Echter heb ik met mijn jaren (en zeker frequenter sinds de zogenaamde ((bank)) crisis) te vaak gezien dat alles bij lange na niet is wat het lijkt. Misschien dat het een puik idee voor de Hr. Jager is om een deel van dat gebouw in te richten voor het vervaardigen van ‘BOETEKLEDEN’ Lijkt me dat hij binnen hele korte tijd uit de rode cijfers is! Zelfs indien hij zich alleen al op Overheid en semi overheidsbestuurders richt! Veel succes, tip is gratis! JC.

  reageer
 • theaterbezoeker

   

  Wat heeft de waarnemend-directeur uit Almere voor die 6 maanden gekost ?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Wederom de zoveelste externe adviseur bij de gemeente inhuren. ? Het College van B&W geeft zijn eigen personeel wederom een brevet van onvermogen. Externe adviseurs/buro's: Batavia Haven,Flevokust,Erfgoedcentrum Nieuw Land,BataviaLand, Agora, Stadshart, Lelystad-Haven,Wijkbeheer,Vliegveld enzovoorts.

  reageer
 • frits

   

  Omdat de ambtenaren vakspecialisten zijn die regelmatig kritisch advies geven dat de politici niet willen horen? Die politici huren dus liever jaknikkers in. En later hopen die politici zelf ook weer als dure adviseur aan de bak te kunnen. De adviseurs van Cittanova worden al sinds jaar en dag als projectmanager ingehuurd voor allerlei projecten, bijvoorbeeld stadshart. Verantwoordelijk voor die inhuur zijn voormalige gemeentelijke projectmanagers als Fackeldey, Rentenaar en de gemeentelijke directie. Ons kent ons, en de stad wordt er niet beter op.

 • nol

   

  extern adviseur? nou, dan wordt het tekort 400.00 euro!

  reageer
 • bb

   

  En dan wordt het niet 3 ton tekort maar 4.5 ton makelijk he een vrientje een paar centen te laten verdienen ja ons geld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  Mooi toch zo'n theater (wat een verdomd lelijk gebouw).. En fijn zo'n gemeente, eerst je enige bioscoop in de stad wegjagen. Daarna films in het agora theater laten zien (het gebouw gesubsidieerd door de gemeente).. 3 ton verlies draaien en de burgers er voor laten op draaien.. Ik zeg sluiten die tent! En heel eerlijk mis ik utopolis wel ja!

  reageer
 • kees

   

  er zit toch al een jaar een nieuwe dure interim directeur, die ook in almere aan de slag was ?

  reageer
 • bb

   

  Alweer een baan voor een vrientje die zijn zakken moet vullen moet er niet bezuinig worden in plaats van weer iemand aanstellen die een ton verdiend

  reageer
 • Joop

   

  Grappig, iedereen weet het weer beter. Als je het allemaal zo goed weet, stel je dan verkiesbaar.

  reageer
 • bezoeker

   

  Waarvoor ?????

 • Kan niet

   

  de bestuurder van Angora mag opstappen. Angora is nu technisch failliet. Dus wegwezen en zet er maar een ondernemer voor in de plaats. Misschien dat die beter snapt dat je niet meer uit kunt geven dan wat er binnen komt.

  reageer
 • Danny S

   

  leuk om te horen! in Dronten leidt de meerpaal ook al jaren verlies en geven ze gewoon de schuld aan te weinig subsidie krijgen i.p.v. commerciële missers. De raad in Dronten trapt daar iedere keer weer met open ogen in.

  reageer
 • Bewoner

   

  Het is schandalig dat er iets gebouwd wordt waar al een verlies van is te verwachten. Dit gaat dus over de ruggen van de inwoners! Gelijk sluiten die tent.

  reageer
 • Sjaak

   

  Ja dat lost het probleem op

 • Henk24

   

  En dan? Weer een gebouw leeg laten staan? Of zou het beter zijn het probleem op te lossen en er een theater neer te zetten dat zichzelf kan bedruipen.

 • Tuurlijk, we stellen weer een extern adviseur aan, dit deden we o.a. ook al voor inventarisatie stadscentrum en leegstand.. Die mevrouw Sparreboom heeft het allemaal goed onder controle als wethouder. Lekker geld over de balk gooien, en eigen personeel niet afrekenen op gebrek aan kennis, inzicht en vermogen om te handelen. om het daar dan maar op af te schuiven als je je eigen gebrek wil verdoezelen.

  reageer
 • ABS

   

  Alweer een, wellicht dure, adviseur. Als de raad en het college nou eens 'gewoon' hun werk goed gaan doen of anders zichzelf, inclusief de lokale ambtelijke top, een brevet van onvermogen geven, dan is de eerste stap gezet naar verbetering. Ik begrijp dat het moeilijk is om capabele mensen op de juiste plaats te zetten/krijgen maar heb nu al enkele jaren het stellige idee dat wat er nu zit niet eens de moeite doet om iets te verbeteren. Het pluche en de netwerken zijn heiliger dan de belangen van de (inwoners van de) stad. Lelystad is wat betreft potentie een stad met enorme mogelijkheden maar dan zal er bestuurlijk eerst eens schoonschip gemaakt moeten worden zodat er visie en een controlestructuur ingevoerd kan worden in plaats van het telkenmale dempen van de put als het kalf verdronken is en het overeind houden van heilige huisjes.

  reageer
 • frits

   

  Schoon schip, ja graag. Jop Fackeldey naar huis, en zijn jaknikkers in het college, de gemeentelijke directie en clubjes als Citymarketing, Bataviahaven, Evenementen Coordinatie en Agora ook.

 • Bas

   

  De cultuur op het gemeentehuis is al jaren dat ze liever een externe adviseur inhuren dan een betrokken ambtenaar aanstellen. Als je kritische vragen stelt wil het college en management je niet horen en dus blijven de meelopende ambtenaren zitten en vertrekken de welwillende ambtenaren. Ook bij het aannemen van nieuw personeel wordt vriendjes politiek voorop gesteld t.o.v. kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert