15 garantiebanen gerealiseerd

FLEVOLAND
In de arbeidsregio Flevoland zijn tot nu toe 15 garantiebanen gerealiseerd. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Almere. De arbeidsregio bestaat uit vijf Flevolandse gemeenten, waar Zeewolde niet bij zit.

Garantiebanen zijn bedoeld voor mensen met een beperking. In 2014 hebben sociale partners afgesproken dat er in heel Nederland tot en met 2025 in totaal 125.000 extra banen moeten komen voor gehandicapten die wel kunnen werken.

De doelstelling is om de komende twee jaar 200 garantiebanen in Flevoland te realiseren. Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere is veel tijd nodig om mensen te koppelen aan de juiste werkplek.

reacties (6)

 • Carry

   

  En hoeveel hebben deze garantie banen gekost. Ze kunnen beter de sociale werkplaatsen open houden. Kost minder en er kunnen meer mensen met een beperking aan het werk.

  reageer
 • INDERDAAD

   

  Deze mijnheer heeft af en toe uitglijders die respectloos zijn. Wetende dat deze mijnheer ook nog in het hoogste overleg orgaan van de regering meepraat in de SER . Blijkbaar is dit een uiting van de zogenaamde werkende elite die o.a. ruimschoots de zakken vult met gemeenschaps geld. Dergelijke mensen praten veel maar hebben zelf moeite functioneel met het lichaam werk te verrichten..Ik zou zeggen mijnheer de Boer bespreek in de SER diegene die zich buiten de werkelijkheid plaatst 14 dagen te werk te stellen op het asperge land of een verpleegtehuis . Deze elite is bewust de maatschappelijke harmonie aan het onderuit aan het halen.Met als gevolg dat mensen opstandig worden.

  reageer
 • San

   

  En wanneer gaat men zich inzetten voor de werklozen zonder beperking? Want ook die hebben last van de banencrisis...

  reageer
 • almere

   

  en hoeveel garantie zit er op zo,n baan ? hooguit 2 jaar of koop je dan extra garantie bij voor 3 jaar ?. want meestal na de garantie heb je nog niks en sta je weer aan de kant

  reageer
 • Jessica

   

  Nou. We hebben gezien aan Hans de Boer van VNO-NCW hoe enthousiast de werkgevers hieraan meewerken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Autistische jongen

   

  Nou heb ik ondanks mijn beperking wel een baan kunnen vinden, maar dat is juist niet op vaste basis. Heb wel een contract maar dat is geen vast contract dus ik hoop dat dat d'r nog in zit. Ik blijf hopen heb mijn tweede contract nu en daarna zal men toch beslissing moeten nemen met vast of niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert