VVD stelt vragen over aangiftes

ALMERE
De Almeerse VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over aangiftes bij de politie die in de prullenbak zouden belanden.

Volgens onderzoek van RTL Nieuws verdwenen er in Almere de afgelopen jaren van de ruim 6400 aangiftes meer dan 2000 in het ronde archief. De VVD wil weten welke maatregelen het college gaat nemen om dat aantal te verminderen.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de politie in Flevoland gemiddeld een derde van de aangiftes weggooit. Volgens RTL Nieuws wordt op Urk na een aangifte in bijna 60 procent van de gevallen de dader gepakt.

reacties (6)

 • Rudi

   

  ik ben mijn vertrouwen in de politie in Almere totaal kwijt. Daarbij komt dat je gewoon in de maling genomen wordt. Het is een lang verhaal, maar mijn aangifte uit 2011 is nog steeds niet op het bordje vd OvJ beland. Na heel veel werk om de dames, heren agenten te bewegen aktie te ondernemen kom je in drijfzand terecht. Steekwoorden: aangifte opnemen weigeren, doorzetten, aangifte moet aangeleverd worden op dvd's volgens de dienstdoende bromsnor, die dat nagevraagd zou hebben bij de parketsecretarissen, dat doe je dan maar. Vervolgens een spel tussen het bureau en een ander bureau in Almere (waar de zaak aan overgedaan zou zijn) waarin je vermalen wordt. Vele kontakten verder (met ergernis) laat je het maar zitten. Eén keer nam ik nog kontakt op met slachtofferhulp (lelystad), die mij aangaven dat ik géén art. 12 bij het gerechtshof kon beginnen, want er was immers nog geen beslissing van de OvJ (seponeren of vervolgen). En toen was ik al een jaar of 2 verder. Alle emails met de betreffende agenten, bromsnorren, heb ik nog. Maar ja.... die mag je niet publiceren, op mijn blog bijv., want dan ben je strafbaar. En reken maar dat ze mij zouden aanpakken als ik het deed. De politie Almere bestaat voor mij uit een stel koffiedrinkende bierbuiken die met aangiftes hun overbelaste achterwerk afvegen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergelijkingen met Duits ordehandhaving zijn eeuwig uit den boze, begrepen?

  reageer
 • Piet

   

  Het kan overal in Nederland. De Duitse politie is wettelijk verplicht om op alle aangiften actie te ondernemen, maar in Nederland hoeft dat niet. Ze kunnen dus iedere aangifte waar ze geen tijd voor hebben gewoon negeren.

  reageer
 • Frenky

   

  IN Urk wordt dat allemaal niet opgelost. Iedereen is familie en houdt elkaar een hand boven het hoofd.

  reageer
 • Kritisch

   

  Uhhhhh wie is er ook al weer verantwoordelijk voor de politie, nee dan kan toch niet, ja hoor het is de burgemeester van de gemeente Almere. Ja ja het kan in Almere

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  bezuinigingen op personeel!!!!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert