Zorgen bij bewoners Warande over hardrijders

LELYSTAD
Bewoners van de wijk Warande in Lelystad maken zich zorgen om de verkeersveiligheid in hun wijk. Dat bleek woensdagavond tijdens de informatieavond over de bouw van een Multifunctionele Accommodatie aan de rand van de wijk.

De MFA met een DEEN supermarkt komt begin 2017 aan de Buizerdweg. De presentatie stond in het teken van de veelzijdigheid en het uiterlijk van het pand, maar de aanwezigen hadden vooral vragen over verkeersonveilige situaties in de Warande.

Buurtbewoners gaven aan dat op de Buizerdweg veel te hard gereden wordt. Wat hen betreft moet de gemeente Lelystad snel maatregelen nemen.

reacties (4)

 • M.

   

  Mijn lijkt het het handigst als fietsen en auto's elkaar niet hoeven te kruisen door middel van een fietsbrug/tunnel

  reageer
 • Sjors

   

  en deze bewoners klagen nu opeens . Terwijl ze zelf in Lelystad ook hard rijden.

  reageer
 • KC

   

  De Buizerdweg wordt veel,gebruikt voor sluipverkeer vanaf en naar de Knardijk. Maak vanaf de Uilenweg naar de Knardijk eenrichting verkeer. Ook het halen en brengen van de kinderen met auto's geeft enorme overlast bij de oversteek voor fietsers.

  reageer
 • Frankie

   

  Sluipverkeer? Het is een normale doorgaande verbinding tussen Lelystad en de dijk. Juist de (te) smalle weg maakt het erg gevaarlijk. Daarnaast kan je op de Buizerdweg helemaal niet hard rijden met al die verkeersdrempels. En wat is de definitie van "te hard"? In Lelystad hebben we de meest veilige wegen en dubbelbaans dreven, waar je maar 50 mag..... Waarom eigenlijk? Waarom niet 70???

 • de rest van lelystad

   

  Ja iedereen wil dat er wat gebeurd in zijn wijk tegen het hard rijden dus niet alleen daar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert