Tien hardrijders op de bon geslingerd

LELYSTAD
Tien automobilisten zijn woensdag in Lelystad betrapt op te snel rijden. Dat gebeurde bij een controle naar aanleiding van klachten.

Agenten voerden lasercontroles uit op de Westerdreef en de Houtribdreef.

Op de plek van de controles mag maximaal 50 kilometer per uur gereden worden. De hoogste snelheid die gemeten werd, was volgens de politie 91 kilometer per uur.

reacties (20)

 • Bert

   

  Ook prima dat jij je aangesproken voelt maar waarom denk je je dat ik me aangesproken voel? Ik zal het even verduidelijken: ik vind het niet erg als mensen zich niet aan onzinnige regeltjes houden. Of ze nu agent zijn of niet. Prima als ze te hard rijden omdat ze daar zin in hebben, dat doe ik ook. Scheelt veel geirriteer op de weg, gewoon lekker opschieten. Leven en laten leven. Uitleggen dat te hard rijden niet gevaarlijk hoeft te zijn is taboe dus dat gaan we nu maar niet doen.

  reageer
 • Hans

   

  Goed dat je je aangesproken voelt, Bert. Had ik toch gelijk. Niemand zegt ook dat ze heilig zijn. Maar aan de andere kant: de bakker, de slager, de brandweerman/vrouw en de vrachtwagenchauffeur zijn ook niet heilig toch? Het is lekker makkelijk om te gaan gillen, terwijl je totaal niet weet waar ze mee bezig zijn. Wat in jouw ogen zo vreselijk verkeerd is kan het leven van een ander op dat moment redden. Ik durf te wedden dat het overgrote deel van die negatieve berichten over de politie is gebaseerd op de vele broodjes aap verhalen. Niet eens eigen ervaring. Leuk voor op een feestje, maar vaak grote onzin! Maar goed Bert, ook voor jou geldt, slaap lekker verder....

  reageer
 • Bert

   

  Denk jij dat agenten heiligen zijn? Slaap lekker verder...

  reageer
 • Hans

   

  Dan even een mededeling voor de verzuurde en verbitterde allesweters: Ja, de politie maakt verkeersovertredingen en ja, dat mag als dat nodig is voor de uitoefening van hun taak. En ja, er mag zonder zwaailicht en sirene bijvoorbeeld door rood worden gereden. (art 147 wvw) En nee, wij kunnen niet zien waar ze naartoe onderweg zijn. En vanaf nu lekker bij de feiten blijven en stoppen met zeuren. Die wilde verhalen die op feestjes worden verteld kennen we allemaal wel.

  reageer
 • Dick

   

  Joh, ik zie het dagelijks op de A6 gebeuren, hoofd naar beneden in een document of met de smartphone bezig. En dan op het laatste moment vol in remmen want verrek daar zit in ene een vrachtwagen voor hem. En zelf word ik ook afgeleid door dat ding. Maar zit ik in Duitsland op 180 - 190, dan heb ik alleen aandacht voor wat er op de weg aan de hand is. Rij niet voor niets al 30 jaar schadevrij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ria

   

  Goed zo !!!! Ik vraag mij vaak af of andere automobilisten een vergunning hebben om harder te mogen tijden als ik?

  reageer
 • Bert

   

  Je hoeft andermans verkeersregels niet te kennen en dat agenten regelmatig over de schreef gaan is ook geen geheim.

  reageer
 • Bert

   

  Beste Peter, Welke snelheid zou volgens jouw doelstelling dan gewenst zijn? Stapvoets lijkt me het veiligst waarbij je toch nog vooruit beweegt.

  reageer
 • De politie MAG dat, leer eerst zelfs eens de verkeersregels, voordat je jouw onderbuik laat spreken.

  reageer
 • ABS

   

  Even doorgaan in de redenering: doordat er niet efficiënt gehandhaafd werd en de automobilist zich niet verantwoord gedraagt achter het stuur moeten er kinderachtige maatregelen genomen worden om de veiligheid te garanderen. Door alleen een hoge snelheid is er nog nooit een dode gevallen, het is altijd de snelheid in combinatie met onaangepast rijgedrag. Voorbeeld: Ik rij tussen Lelystad en Almere regelmatig ongeveer 140 en haal heel wat medeweggebruikers in. Op het moment dat 100 verplicht wordt en ik mijn snelheid laat zakken tot 100 - 110 komen dezelfde medeweggebruikers mij weer voorbij. Kortom onaangepast rijgedrag en zich totaal niet bewust van de veranderde omstandigheden, de snelheidsbeperking is niet voor niets op die plek ingevoerd. Overigens was de situatie voor de aanleg van de rotondes en snelheidsbeperkingen in Lelystad zo onveilig omdat de gemeente in al z'n wijsheid (lees: dommigheid) zo nodig van het unieke en veilige gescheiden verkeerssysteem af moest stappen, kunt u zich dat nog wel herinneren?

  reageer
 • Appie

   

  nu nog op de verlengde A6 tussen spoor en buizerdweg

  reageer
 • Henk

   

  Gelukkig krijgt de politie ook vaak meldingen waarbij spoed is vereist echter zonder de lichten en sirene. Daarbij heeft de politie wel vrijstelling zoals eerder benoemd. Ook ik vind het raar zet dan minstens enkel de verlichting aan. Echter zijn daar ook weer regels aan verbonden. Maar goed oordelen en wijzen is makkelijker dan begrip en acceptatie.

  reageer
 • Peter

   

  Beste Dick Enig idee hoe het met de cijfers staat van zwaargewonden en doden op de wegen in lelystad? Na aanleg van rotondes en de limiet van 50 staan er gelukkig heel wat minder bloemen langs de berm. 50km/h is de veiligheid absoluut ten goede gekomen. En ja, ik vind het ook langzaam. Maar veiligheid voor alles. Ook jij vind het prettig als je gezin iedere avond veilig aan tafel zit

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik vind het knap hoe je de redenering omdraait, en het zo weet te draaien dat de ongelukken worden veroorzaakt doordat je er niet hard genoeg mag rijden. Bravo!

  reageer
 • Hans

   

  Jeetje adri, wat erg zeg. Zou het te maken kunnen hebben met bepaalde vrijstellingen? Misschien niet altijd handig om die blauwe lampen te gebruiken, ook al hebben ze haast... Maar goed, jij hebt je mening al klaar, zonder dat je weet waar ze naartoe onderweg zijn.

  reageer
 • arie

   

  Je bent er van op de hoogte dat de politie ook regelmatig stil met spoed wordt opgeroepen?

  reageer
 • adri

   

  Helaas rijdt de politie ook zelf vaak veeel en veeel te hard. Zelfs met haast en zonder zwaailichten. Je hebt niet voor niks zwaailampen op je dak Dus politie begin bij jezelf. Jullie zijn geen haar beter

  reageer
 • Dick

   

  Nee helaas is het verdienmodel van Politie en Justitie zijn hier nog niet op aangepast.

  reageer
 • Dick

   

  50 km/u is daar natuurlijk een belachelijke limiet. Het zijn 2x2 strooks wegen, zeer goed te overzien en daardoor aanlokkelijk om wat harder te rijden. Vroeger was de limiet op alle 2x2 strooks wegen in Lelystad ook 70 km/u. En ja als er ongelukken gebeuren wordt er onder de langzamer=veiliger doctrine gelijk naar de snelheid gewezen. Maar de werkelijke oorzaak is het slechte uitkijken wat automobilisten doen. Dat slechte uitkijken wordt weer veroorzaakt door te lage limiten waardoor er tijd overblijft om lekker om je heen te gaan zitten kijken of te klieren met je smartphone. Ik betrap mijzelf ook wel eens op "te veel aandacht" voor mijn telefoon en niet voor het verkeer.

  reageer
 • Marcel

   

  laat de politie eens de Harderwijkstraat proberen, daar mag je 30 km.......inmiddels is de straat een geweldige hogesnelheidslijn voor bussen en buurtbewoners geworden.....helaas, ook na klachten hier geen controles.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert