Provincie vergoedt omzetverlies Renne niet

NOORDOOSTPOLDER
Renne Streekproducten in Noordoostpolder krijgt van de provincie geen compensatie voor omzetverlies door wegwerkzaamheden. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten bepaald.

De werkzaamheden aan de Domineesweg tussen Urk en Nagele vonden twee jaar geleden plaats. Renne was in die periode een tijdlang minder bereikbaar. De ondernemer had de provincie gevraagd de omzetschade die hierdoor ontstond te vergoeden.

Volgens de provincie is het opnieuw asfalteren en verkeersveiliger maken van de weg een normale maatschappelijke ontwikkeling. GS stelt dat de gevolgen voor Renne daarom onder het normale ondernemersrisico vallen.

reacties (2)

 • earthling

   

  Er zijn in zo'n geval voor zover ik weet vaste regels in in ons land, dit geldt ook als er ergens in een stad bijvoorbeeld een drukke winkelstraat open gebroken ligt. Pas bij 26 weken (half jaar) zware overlast is er recht op vergoeding van omzetderving. En ik ben met bovenstaande opmerking eens dat bij deze zaak de vlag van zogenaamde streekproducten de lading totaal niet dekt, erg rommelige onoverzichtelijke zaak met veel prullaria. Dat doet landwinkel Versluis bij Emmeloord toch stukken leuker naar mijn bescheiden mening. Ben ook erg benieuwd hoe ze invulling gaan geven aan het windenergie bezoekerscentrum, ik hoop dat de gemeente hier duidelijke eisen in het contract heeft opgenomen en ook toezicht houdt op de naleving daarvan.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Welke streekproducten verkopen ze daar nog? Het is een restaurant met winkel die vol hangt met prullaria en nog nauwelijks iets van het land heeft. En hoe krijgt zo'n plattelandwinkel een vergunning voor die lokatie? Het is gewoon een groentenwinkel met spullen uit heel de wereld. Of groeien sinaasappels ook ergens in de polder? Leuk voor de winkels in het dorp die aan veel meer regels moeten voldoen. Als het niet van eigen land is moet zo'n zaak eigenlijk niet toegestaan blijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert