Tv-tuinman eerste echte bewoner Floriadeterrein

ALMERE • Do 25 juni 2015 | 13:53 • Donderdag 25 juni 2015 | 13:53
Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra gaat een huis bouwen op het Floriadeterrein. Hij wil daarmee de eerste permanente bewoner worden op het terrein in het stadshart van Almere. Hoekstra, die bekend is van het programma 'Eigen huis en tuin', wil in september beginnen met de bouw van zijn huis. Dat moet volledig worden opgetrokken uit duurzame en lokale materialen.

Hoekstra werkt hierbij samen met de Urban Greeners, die een bezoekerscentrum aan het bouwen zijn op het Floriadeterrein. Op dit moment woont ook de Britse schrijver Redmond O'Hanlon op het terrein, maar hij vertrekt over twee maanden. Hoekstra is van plan er langere tijd te gaan wonen.

De stichting Urban Greeners werkt samen met jonge ondernemers en studenten aan concrete duurzame projecten. Lodewijk Hoekstra begint met de bouw van zijn huis vanuit een zelfvoorzienende containerwoning. Zonnepanelen moeten zorgen voor alle stroom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel