Tv-tuinman eerste echte bewoner Floriadeterrein

ALMERE
Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra gaat een huis bouwen op het Floriadeterrein. Hij wil daarmee de eerste permanente bewoner worden op het terrein in het stadshart van Almere. Hoekstra, die bekend is van het programma 'Eigen huis en tuin', wil in september beginnen met de bouw van zijn huis. Dat moet volledig worden opgetrokken uit duurzame en lokale materialen.

Hoekstra werkt hierbij samen met de Urban Greeners, die een bezoekerscentrum aan het bouwen zijn op het Floriadeterrein. Op dit moment woont ook de Britse schrijver Redmond O'Hanlon op het terrein, maar hij vertrekt over twee maanden. Hoekstra is van plan er langere tijd te gaan wonen.

De stichting Urban Greeners werkt samen met jonge ondernemers en studenten aan concrete duurzame projecten. Lodewijk Hoekstra begint met de bouw van zijn huis vanuit een zelfvoorzienende containerwoning. Zonnepanelen moeten zorgen voor alle stroom.

reacties (9)

 • Kous

   

  Wie zegt dat het huis gratis is?

  reageer
 • Jeroen

   

  Laatstgenoemde kost sowieso geld, dus mag er dan ook iets uitkomen?

  reageer
 • yeah right

   

  Tuuurlijk Lodewijk, hoeveel krijg je voor deze PR stunt vraag me af wie hier beter van wordt.

  reageer
 • Kritisch

   

  Leuk zo'n verhaal, goed voor publiciteit van een tv tuinman. Floriade nog niet door de raad, contracten met camping nog niet getekend, berg aan loze intentie verklaringen, moeten we nog even doorgaan ?

  reageer
 • ron

   

  er is nog geen (herzien) bestemmingsplan maar we gaan wel al bouwen ...? ik blijf het raar vinden. Misschien dat je deze containerwoning makkelijk en goedkoop kan verplaatsen maar het aansluiten c.q. verplaatsen als de plek toch niet in het plan past komt voor rekening van ons burgers vrees ik ? waarom toch die haast? om te verdoezelen dat we eigenlijk nog helemaal geen plan hebben ? waarom niet wachten tot we verder zijn? en alles (of i.i.g. meer) zeker is. We zitten nog volop in de besluitvorming.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  "Spielerei" en dat terwijl een echt plan nog ontbreekt. Voor de Almeerders is er geen info over wat er echt gaat gebeuren en wat er aan groen en natuur blijft behouden.

  reageer
 • Karin

   

  En waar is dit dan precies? Het floriade-terrein is nogal een vaag begrip.

  reageer
 • Klets

   

  tof! Ik wil ook wel een gratis huis daar. Wanneer kan ik beginnen?

  reageer
 • Almere

   

  Een eigen initiatief? Of wederom een 'Almere City Marketing' reclame achtige actie... Laatst genoemde kost natuurlijk weer geld...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert