'Bosruiterweg slechte locatie voor azc'

ZEEWOLDE
De Bosruiterweg is geen goede locatie voor een asielzoekerscentrum in Zeewolde. Dat zegt Sipke Veenstra, die negen locaties in het dorp heeft onderzocht.

Volgens de Zeewoldenaar is het G-gebied aan de Horsterweg tegenover de sportvelden het meest geschikt. Daarbij is hij mede van de zogenoemde COA-criteria uitgegaan.

De Zeewoldenaar wilde donderdagmiddag het onderzoeksrapport overhandigen aan de gemeenteraad maar die stond dat niet toe. De raadsleden vonden dat ze al genoeg informatie hadden om na de zomer een afgewogen besluit te maken over een locatie voor een asielzoekerscentrum in Zeewolde.

reacties (14)

 • AZC-Alert Zeewolde

   

  Er is geen draagvlak voor een Mega-AZC, het college zal niet anders kunnen dan luisteren naar haar inwoners die maximaal 450 asielzoekers en dan voornamelijk gezinnen willen. En die "randvoorwaarden" die de burgemeester benoemt stellen helemaal niks voor. Er staat geen enkele waarborg in voor de inwoners van Zeewolde als het gaat om de leefbaarheid of veiligheid. Slechts formaliteiten worden daarin benoemt, mensen laat je niet voor de gek houden! Lees erover:

  reageer
 • Niet te geloven

   

  Kan niet wachten tot verkiezingen,wordt toch weer VVD en geloof mij, ben niet de enige, dit gaat huidig college een hoop stemmen kosten

  reageer
 • Erik

   

  Ik lees vooral reacties die gebaseerd zijn op onduidelijke en onvolledige informatie. Uit zijn eerdere inspanningen en ook uit deze video blijkt dat de heer Veenstra dat rapport met alle 'voors en tegens' niet uit eigenbelang heeft laten opstellen. Bovendien wil hij het graag met iedereen delen die erin geïnteresseerd is, of zou moeten zijn. Het gaat hier om de resultaten uit een objectief uitgevoerd onderzoek naar de 'minst slechte' locatie. Dit vanuit het idee dat als die eigenwijze Gemeente dan toch persé een AZC wil realiseren, dat er dan op z'n minst goed gekeken is naar het 'waar' en 'hoe'. Naast het 'waar' en de enorme aantallen waarover het COA en de Gemeente het heeft, maak ik me vooral zorgen over het 'hoe'. Het handelen en communiceren van de Gemeente is in ieder geval alles behalve transparant!

  reageer
 • Wim2

   

  Veenstra bent u wel goed bij uw positieven? Hoe haalt u het in uw hoofd om die plaats aan te wijzen!? Ik krijg nu echt het idee dat het u geen moer uitmaakt war het azc komt, als het maar niet te dicht bij het Trekkersveld komt. Juist nu had u met het idee kunnen komen om het op het terrein van Hans&Grietje neer te zetten. Infrastuctuur is al aanwezig en het is buiten het dorp. Doen we het nieuwe restaurant wel op de Bosruiterweg.... Zou de gemeente hier iets in zien? Zou echt het beste besluit zijn van 2015.... Dromen en hopen mag toch!?

  reageer
 • ach so

   

  Via deze weg wordt je dan wel geïnformeerd, hezij wanneer de gemeente een besluit gaat nemen. Na de vakantie. JA en in de vakantie wil je je natuurlijk niet bezighouden met de belangen van je gemeente, dus waarom zou je extra lezen......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keeskoops

   

  Van mij zijn die mensen welkom mensen moeten niet zo zeuren

  reageer
 • Pzaal

   

  Bosruiterweg is een prima locatie lekker ver weg van het dorp zodat de overlast niet toeneemt. Ov erheen? Nee te duur niet nodig.

  reageer
 • j.van Raamsdonk

   

  Wederom de enorme arrogantie van onze gemeenteambtenaren en college . Dames enHeren komtot bzinning , en denk aan de inwoners van ons dorp.

  reageer
 • Ontzet

   

  Ze hebben al genoeg informatie? De arrogantie ten top. Luister gewoon naar geen enkele burger. Prima, maar doe dan niet alsof je dat wel wil.

  reageer
 • Rob

   

  Googled u alleen maar op de woorden Veenstra Zeewolde en Realisatie en u snapt, waarom deze man aangeeft dat de Bosruiterweg geen goed locatie is. Woorden zijn verder overbodig

  reageer
 • klaas

   

  Aan de Stern weg is net ruimte vrij gekomen .Lekker verweg van het dorp . Anders staat dubbel op in Lelystad nog wel leeg .

  reageer
 • zeewolde

   

  Dit is werkelijk om te janken toch wat een gemeente ben blij als er weer verkiezingen zijn weet wel wat ik nooit meer stem

  reageer
 • Rob

   

  maakt niet uit waar heen als het maar zover mogelijk weg is van het dorp en zeker niet aan de rand waar die lui straks allemaal rond gaan hangen.

  reageer
 • KC

   

  De politiek weet toch altijd beter en doet toch zijn eigen zin en luisterde nooit naar de burgers. Het is om te huilen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert