Gemeente wil tekort Agora Theater niet oplossen

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil geen cent steken in het Agora Theater om het tekort van drie ton weg te werken. Dat zegt cultuurwethouder Janneke Sparreboom, die daarmee accepteert dat het negatief vermogen toeneemt.

Sparreboom zegt behoorlijk geschrokken te zijn van het exploitatietekort. Een extern adviseur gaat nu onderzoeken hoe het financieel beter kan bij het Agora Theater.

Directeur Jan Gras trok na de presentatie van het jaarverslag over 2014 het boetekleed aan voor de financiële tegenvaller. Wethouder Sparreboom wil zijn positie nog niet ter discussie stellen. Eerst wil ze de resultaten van het onderzoek afwachten.

reacties (14)

 • frits

   

  €935.000 subsidie per jaar en €300.000 tekort. En dat voor 40.000 bezoekers per jaar, grotendeels ook nog steeds dezelfde mensen...

  reageer
 • Kees

   

  Die externe adviseur gaat wellicht meer kosten dan het tekort.

  reageer
 • frits

   

  Kan het personeel tegelijk met een groot overbodig deel van het gemeentepersoneel ontslagen worden. De overheid wordt compacter, en richt zich op kerntaken. Alleen de coalitie van Lelystad probeert de kerntakendiscussie nog buiten de deur te hiuden, omdat dit hun politieke speeltjes gaat kosten.

  reageer
 • frits

   

  Welnee, de meeste inwoners komen nooit in de Agora. Dus niet voor en van iedereen.

  reageer
 • bob witte

   

  en wat gaat die externe adviseur weer kosten?Tekort dan nog groter? of komt er een goede vrijwilliger?Er zit toch ook een bestuur die zou moeten oordelen,informeren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystatter

   

  Maar een theater van 35 miljoen laten bouwen vraagt om problemen.

  reageer
 • Dirk

   

  Misschien een tekort gewoon accepteren? Wat heb je hier anders nog? De Agora moet blijven als podium en theater! Dit is niet alleen de directeur te verwijten, dat is wel heel gemakkelijk als je de exploitatie niet kent! Als je brokken maakt moet je ook de kans krijgen deze op te ruimen, dat gebeurd in het bedrijfsleven ook elke dag! Laat de Dutch Match Cup maar vallen en neem het tekort op de Agora, dat is voor en van iedereen. De DMC is een plat publiciteitsverhaal van een Wethouder. De Agora hoort bij Lelystad en Jan Gras ook!

  reageer
 • theater

   

  De gemeente roept wel vaker, niet bij te springen, maar als puntje bij paaltje komt gebeurt het toch, zie de volgende voorbeelden: Bataviawerf ( 3x), Nieuw Land ( 2x),Dutch Match (2x),BataviaHaven (3x), enzovoorts en in de toekomst Erfgoedcentrum Nieuw Land Flevokust Batavialand enzovoorts

  reageer
 • H.Wiesener

   

  Het Agora theater heeft een te kort van € 300.000 euro de gemeente Lelystad heeft Agora € 100.000 euro gegeven om het tekort weg te werken het is niet vanzelf sprekend elk jaar Agora theater een tekort heeft de gemeente het tekort gaat oplossen extra geld te geven.

  reageer
 • johan

   

  boetekleed aan = wegwezen. Zonder gouden handdruk. In het normale bedrijfsleven was dit niet gebeurd....

  reageer
 • Opa69

   

  Waarom een extern adviseur inhuren???? Voor dat bedrag kan de gemeente ruim de helft van de schulden inlossen... Grote woorden van de gemeente wil geen cent in steken!! Wacht maar, net als begin jaren 80tig vorige eeuw, (ik was ook een van de slachtoffers) eerst alle personeel naar de gemeente overhevelen en de horeca in particuliere handen.. De gemeente dekt de tekorten en probleem opgelost!!

  reageer
 • Barbara

   

  Stuur de plaatselijke schuldhulpverlening er op af. Dat gebeurt bij alle mensen die het gat in hun hand nog niet hebben opgemerkt! Gemeente heeft met iedereen geduld behalve als een bijstandsmoeder een tientje bij verdient met klusje die anderen te vies vinden om aan te pakken..

  reageer
 • gast agora

   

  Ja een te kort en ja logisch dat de gemeente niet wil bijspringen. Dan maar minder voor stellingen.. en andere dingen in de agora. Als er maar een goed programma is en blijft wie weet worden de cijfers positief. Want de agora is top!!!

  reageer
 • jan

   

  Wanneer je eigen portemonnee niet is, wordt er toch vaak heel anders tegen geld aan gekeken. Vreemd dat een andermans geld altijd makkelijker uitgeeft dan van jezelf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert