Gemeente draait op voor tekort bibliotheek

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde trekt ruim 300.000 euro uit om het tekort van de bibliotheek weg te werken. Dat heeft de gemeenteraad donderdagmiddag besloten.

Op lange termijn wordt dat bedrag ingehouden op de subsidie. Vanaf 2022 krijgt de bibliotheek 30.000 euro per jaar minder steun van de gemeente.

Om het tekort niet verder op te laten lopen gaat de bibliotheek verhuizen naar een kleiner goedkoper pand. Welke locatie dat wordt is nog niet duidelijk.

reacties (10)

 • Henk

   

  Schaamteloos zooitje dat zich uitgeeft, en daarmee de zakken vult, als bestuur! Het gebeurd allemaal in Zeewolde. 4 ton wordt zomaar 3 ton en de gemeenschap MOET dit maar betalen. Het gaat maar door het gepruts. Nogmaals schaamteloos meneer de burgemeester met je "bestuur"

  reageer
 • visser

   

  Het is werkelijk niet te bevatten waar deze gemeente mee bezig is, de Oude Bieb hebben ze toentertijd gratis gekregen maar was niet goed genoeg, een nieuwe locatie werd gevonden aan De Ravelijn en nu is deze te groot maar kampt met een exploitatietekort van 300K, was van te voren zeker niet te berekenen terwijl de Bieb goed bezocht wordt. Nee de Gemeente heeft een nieuw paradepaardje ontdekt een atletiekbaan kosten +2 miljoen waar straks 1,5 paardenkop op gaat rennen, hebben we het niet eens over het onderhoud. Gemeente laat alsjeblieft de Bieb op de huidige locatie omdat hij het gewoon goed doet en er mag best wat geld bij en gedraag u eens professioneel als rentmeester van ons gemeenschapsgeld bij toekomstige investeringen dan geld verspillen, ons dorp verdient beter dan dit geklungel.

  reageer
 • nederland

   

  Ze zaten in de oude bieb die werd te klein er moest een Mega bieb komen die nu te groot is. ..

  reageer
 • Wim2

   

  En het gaat maar door met dat zooitje ongeregeld wat zich bestuurders noemt. Wat gaat het de Zeewoldenaars nu weer extra kosten? Hoe kan het toch dat B&W dit alles ongestraft kan doen!? En kom nou niet aan met tja ze zijn gekozen etc. Als dit vorig jaar allemaal bekend was gemaakt, had de gemeenteraad er heel anders uitgezien. Ik heb in diverse gemeenten gewoont,maar dit slaat echt alles!

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Ach gut, dan had u anders gestemd? En u bent in de veronderstelling dat een andere politicus het wel correct aangepakt zou hebben? Hoe naïef kunt u zijn?

 • Hettie

   

  Dekt het azc deze kosten misschien?!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geschrokken inwoner

   

  Wat een bizarre verkwisting van gemeenschapsgeld. Kortzichtige bestuurders, met Helma Lodders voorop, hebben dit laten gebeuren. En ze vinden dit de manier om bij te sturen? Schande! Schaam uzelf Leefbaar Zeewolde! En nu snel weg uit de Ravelijn, bibliotheek. Misschien heeft de Oude Bieb ruimte voor een uitleenpunt?

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Kleine correctie: Helma Lodders is van de VVD, niet Leefbaar Zeewolde. Als u al iets te klagen heeft over de besluitvorming rond de verhuizing naar het Ravelijn, dan dient u zich te melden bij de VVD. Verder, de gemeente had feitelijk geen enkele andere keus dan het exploitatie-tekort van 300.000 Euro (opgebouwd in de laatste zes jaar - dus gemiddeld een tekort van 50.000 Euro per jaar) op te hoesten. Als dat niet gedaan zou zijn dan was de bibliotheek met onmiddellijke ingang failliet. En als dat gebeurt was dan had je al het gezeik hier moeten horen over 'die waardeloze gemeente die de bieb failliet heeft laten gaan'. Linksom of rechtsom: welk besluit de gemeente ook neemt, er zijn altijd mensen die het er niet mee eens zijn. Dat heet nou democratie. En dat heeft niets uit te staan met de VVD, CDA, PvdA, Leefbaar Zeewolde, of welke politieke partij dan ook. Want, u kiest tenslotte zelf deze politici. Heeft u wat te klagen over de VVD? Prima, richt u klacht dan maar aan alle dorpsgenoten die op de VVD hebben gestemd. Heeft uw wat te klagen over GroenLinks? Prima, richt u klacht dan maar aan alle dorpsgenoten die op Groenlinks hebben gestemd. Etc, etc, etc. Wen er maar vast aan, want aan de democratie (dictatuur van de meerderheid) zitten we nog eeuwen vast.

 • Hendrik

   

  Ik heb het gevoel dat er het een en ander fout gaat in ons mooie dorp

  reageer
 • johan

   

  haha wat een grap. En door het tekort van 300.000 wat men -ongetwijfeld- ook volgend jaar weer heeft krijgt men vanaf 2022 zeker 60.000 minder ? Nou ja maakt de directeur geen bal uit die is dan allang weer vertrokken....

  reageer
 • Opa69

   

  Kijk, dat is nou een gemeente met vizie!!! Moet de gemeente Lelystad ook doen ter faveure van de Agora... Vooruit kijken en niet zeuren!! Maar ja, je zal maar Sparre-boom heten...

  reageer
 • diederik

   

  Foute headline. De inwoners van Zeewolde draaien voor het tekort op!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert