Voor eind van het jaar 4 miljoen uitgegeven aan Floriade

ALMERE
De gemeente Almere heeft aan het eind van dit jaar bijna vier miljoen euro uitgegeven aan de voorbereiding van de Floriade. Het is de bedoeling dat de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 wordt gehouden in Almere.

Tot en met 2014 is er zo'n 1,5 miljoen euro uitgegeven aan de voorbereiding, dit jaar komt daar nog eens bijna 2,5 miljoen bij. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

De gemeenteraad van Almere heeft nog geen groen licht gegeven voor het Masterplan Floriade.

reacties (29)

 • Hannes

   

  Hoezo geneuzel, hoeveel parlementaire onderzoeken hebben we al gehad. U verteld echt niets nieuws. Dit heeft U heel kortzichtig samen gesteld. De Afsluitdijk wisten ze dat het zeker was dat het het WATER tegen zou houden. Ieder project heeft zijn eigen investering nodig, zelfs een huwelijk ha ha ?....... Nogmaals deze locatie voor de Floriade hoort niet op deze plek thuis. En dat is mijn inschatting, en daar laat ik het bij

  reageer
 • Peter

   

  Gewoon een kwestie van volgen en lezen en research doen en dan kom ook jij erachter dat deze kosten nodig zijn om de plannen te ontwikkelen. Die heeft niets te maken met slagen of niet (en jij schijnt alle wetenschap te hebben dat het op zeker mislukt ?) De zeurders moeten eens ophouden met de onderbuik reacties die nergens op gebaseerd zijn. Al dat geneuzel leidt tot niets. Zonder risico's te nemen waren we als land nooit gekomen waar weer nu zijn. En dat is één van de welvarendste landen ooit. Want wat hebben wij het toch slecht hè. Dus eerst inlezen voordat je een mening vormt. Wel zo handig en objectief.

  reageer
 • Hannes

   

  Nogmaals; Deze locatie wordt voor de FLORIADE een niet overzienbare BOUWPUT.

  reageer
 • jaanchi

   

  Hoe is het mogelijk met die gemeente? 4 mio uitgeven terwijl de gemeenteraad nog akkoord moet geven. Wethouders geven maar wat te gemakkelijk gemeenschapsgeld uit en hebben dus lak aan democratische besluitvorming. Wie was er ook alweer de baas in het Almeerse? Volgens mij de gemeenteraad. Dus raadsleden, doe er wat aan en laat je niet voor aap zetten

  reageer
 • joop

   

  LET OP: De gemeente heeft aangegeven aan de Floriade maximaal 10 MILJOEN uit te geven. De helft is nu al op dus, en het is pas over 6 jaar. Zijn we VOORGELOGEN, of telt DEZE 4 miljoen niet mee ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Valerie

   

  Gemeente Almere kan het geld beter besteden aan sociale huurwoningen, de woning nood is zo groot! Ongelooflijk dit

  reageer
 • Serge

   

  Ja, want jij weet er veel meer van af he? Jij zit er bovenop en vindt het een hele goede beslissing om zoveel geld over de balk te gooien. Je moet wel compleet blind zijn als je niet ziet dat project niet gaat slagen en dat er geld over de balk gaat. De gemeente Almere moet eens stoppen met geld uitgeven aan de schone schijn voor de mensen van buiten Almere.

  reageer
 • Ed

   

  Bestuurders die hier straks verantwoordelijk voor zijn. De mogen ze van mij korten op hun pensioenuitkering als het een strop wordt laten we zeggen gekort op 60%. Mocht het een gigantische succes worden krijgen ze er van mij 60% pensioen bij als bonus. Als ik alle risico's optel kom ik op een verlies van om en de nabij 30 miljoen. Dus een gigantisch succes moet ook een winst zijn van 30 miljoen. Ik sluit af met de vraag. Waarom is er al decennia geen marktpartij die de organisatie van de floriade als businessplan heeft gelanceerd? U mag het zelf invullen.

  reageer
 • Jan

   

  Lekker doorgaan. Gewoon de gemeentebelastingen verhogen. We zijn toch al de portemonnee van de overheid.

  reageer
 • ron

   

  prima dat helder is waar we nu staan (dat is nodig om juiste beslissingen te nemen) NB besteed aan een herschreven masterplan en veel denk en praatwerk (lijkt me onvermijdelijk bij zoiets)

  reageer
 • Johan

   

  He peter welkom terug en helemaal mee eens!

  reageer
 • Kees

   

  Ziet er mooi uit hè. We liggen goed op koers. Ik ben er trots op. Het gaat iets moois achterlaten.

  reageer
 • Peter

   

  En er wordt weer gereageerd door mensen die niet gehinderd worden die enige kennis van zaken..... het blijft verbazingwekkend iedere keer weer.

  reageer
 • PeterAteA

   

  Wat is nou 92 of pak hem beet 100 miljoen voor zo'n ambitieus project. Het theater/Kunstlinie/kaf koste toen al 80 miljoen: dat was ook mogelijk. Almere kan dit prima dragen en er wordt meer terugverdiend met deze Floriade dan met kaf. De komst van Windesheim naar Almere heeft 66 miljoen gekost, daar mekkert ook niemand over. Het kan best. De vraag is mag het iets kosten? Het enige dat mij dwarszit zijn de huidige incompetente organisatoren bij de gemeente en die kinderen, als Urban Greeners (krijg de naam niet meer uit mijn strot) en het gebrek aan verstandige organiserende partners. Het lijkt wel een kinderspelletje dat ze aan het optuigen zijn,.. Tja en daar gaat geld mee verloren, maar er blijft uiteindelijk heus een 'Floriade' over. De kwaliteit tzt zal helaas naatje zijn.

  reageer
 • Dennis

   

  Je hebt gelijk, de helft is bijna op.

  reageer
 • Job

   

  Lijkt mij logisch. Onderzoek en voorbereidingskosten om een plan te ontwikkelen zijn er altijd. Ook voor een bidplan voor het WK of EK voetbal of de Olympische spelen zal je kosten moeten maken alvorens je het binnen kunt halen. Daar hoor je nooit iemand over.

  reageer
 • Bert

   

  Knettergek daar in Almere. Iedereen staat erbij en laat dit gewoon gebeuren!

  reageer
 • Opa69

   

  Een zeer vooruitstrevend gemeente, Almeerse bestuurders doet denken aan Griekse toestanden, eerst uitgeven dan pas denken!! Zal niet lang duren dan krijgen ze te maken met ALMEREXIT...En wie kan daar weer voor opdraaien??? Gelukkig hebben wij een zuinig kabinet die de vinger op de knip houdt, niet dus!!

  reageer
 • Mop

   

  Weet niet hoor maar de helft is bij mijn weten 5 miljoen, neemt niet weg dat er al veel geld is gebruikt.

  reageer
 • Serge

   

  Het is wat dat betreft ook helemaal niet raar dat Jorritsma op dit moment haar biezen heeft gepakt. Wat een grootheidswaanzin dit project.

  reageer
 • Thijs

   

  Het heeft nu al 4mil gekost? En waar is dit allemaal aan uitgegeven dan? 4miljoen? Er is nog helemaal niks!!!!

  reageer
 • Het kasteel is NIET van de gemeente!!!! Onthoud dat nu eens!!!!!

  reageer
 • michael

   

  alsof het niet akkoord gaan van de Floriade een goede zet is, toon eens wat lef, neem eens wat risico en stop eens ellelange vergaderigen en neem eens besluiten over die stomme bloementroep. Die 90 miljoen of meer is over 197.398(2015) inwoners peanuts... Na het stomme Icedome debacle is en blijft Almere weer een stad waar niets kan !! en een slaapstad zal het blijven als we niet eens een risico durven nemen of eens wat ongewoon doen of neerzetten !!

  reageer
 • dennis

   

  Dus de helft van het geld dat de gemeente wil investeren (10 Miljoen) is al op.

  reageer
 • Ger

   

  Erg democratisch.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Terugverdienen : verhoog de BTW op bloemen en bloembollen op 30%.

  reageer
 • George

   

  4 miljoen, daar hadden ze samen met een werkloosheids traject het kasteel van kunnen afbouwen!

  reageer
 • Tja

   

  Stoppen nu het nog kan, ik zie in 2022 de rapporten al voor me, met de vraag hoe kon het zo misgaan; niet goed doorgerekend, grootheidswaanzin, tunnelvisie, ambtelijke apparaten niet op elkaar afgestemd, geen overzicht, instanties werken langs elkaar heen, portefeuillehouder was de regie kwijt, enzovoort

  reageer
 • Pzaal

   

  Dat is al 4 miljoen door de wc gespoeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert