Agrico presenteert dieetaardappel

EMMELOORD
Agrico uit Emmeloord heeft vrijdag in Oegstgeest een nieuw aardappelras gepresenteerd. Het gaat om de Carisma; een aardappel met langzaam verterende koolhydraten. De pieper geeft gedoseerd energie en is speciaal bedoeld voor bewuste eters, mensen die willen letten op hun gewicht maar ook voor diabetici en sporters.

Volgens Agrico is de Carisma uniek in Nederland. De aardappel werd vijf jaar geleden wel al geïntroduceerd in Australië en daar is het volgens Agrico een doorslaand succes.

De Emmeloordse aardappel wordt straks in twee Nederlandse supermarktketens verkocht.

reacties (6)

 • aardappelgek

   

  Heel interessant, ik eet al een poos geen aardappelen meer om dat eten met een lage g i mij beter bekomt. De eerste kennismaking is goed bevallen. Maar... of eh.... kan ik ook pootgoed bestellen? Zijn ze phytophora resistent? Zou ze graag zelf telen in mien tuuntie.

  reageer
 • Lely...

   

  Vevroegde 1 april grap...!?!?!

  reageer
 • Eoord

   

  Wat een mooi product. Ga het zeker proberen.

  reageer
 • qwrty

   

  Wat een flauwe kul , dit gaat nergens over.

  reageer
 • hano

   

  Verkoop ze aan McDonalds zou ik zeggen. Genetisch gemanipuleerde aardappels... Dit gaat echt het probleem van obesitas of suikerziekte niet oplossen. Dat zijn echt andere problemen. Frisdrank, sausjes etc. daar moet minder suiker in.Dat zijn de echte veroorzakers van hedendaagse gezondheidsproblemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jk

   

  Aardappelen zijn sowieso gezond, dit ras is dus net zoals bijvoorbeeld de zogenaamde superfoods extra prijzig vanwege de reclame die ervoor wordt gemaakt in combinatie met de claim dat het heel ietsje gezonder is...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert