Relatief veel Midden- en Oost-Europeanen in Zeewolde

FLEVOLAND
In Zeewolde wonen veel mensen die oorspronkelijk uit Midden- en Oost-Europa komen. Na het Brabantse Zundert is Zeewolde relatief zelfs de gemeente met de meeste zogenoemde MOE-landers binnen de grenzen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van elke 1.000 Zeewoldenaren komen er 40 uit Midden- en Oost-Europa. Dat is bijna vier keer zo veel als het landelijk gemiddelde. In absolute aantallen was Almere op 1 januari de Flevolandse gemeente met de meeste inwoners uit Midden- of Oost-Europa. Landelijk is dat Den Haag.

MOE-landers vormden begin dit jaar 1 procent van de Nederlandse bevolking. In gemeenten in land- en tuinbouwgebieden zijn ze sterk vertegenwoordigd. Zes op de tien MOE-landers in Nederland zijn Polen. De overige komen vooral uit Bulgarije en Roemenië.


reacties (4)

 • petri

   

  Mooi laat ze daar maar blijven Groeten uit urk

  reageer
 • Mike W

   

  Deze MOE-landers kunnen zich ook gewoon aanmelden bij het UWV. Het lullige is dat ze na enige tijd terug gaan, hun naam laten wijzigen voor een paar tientjes, en weer terug komen. Ik werk vanuit de polder in de zeehavens van NL en kom daar vanalles tegen, laag en hoog opgeleid, jong en oud, maar bijna geen NL'dr meer. Voertaal is Engels en als we daar nu eens mee gaan stoppen en gewoon NL als voertaal verplicht stellen...

  reageer
 • S. Laap

   

  Ik word er MOE van ;)

  reageer
 • ViKing79

   

  Goh, je meent het. niet zo gek he met zo'n "polenhotel". Maar wat wil je als je Nederlandse uitkeringtrekkende medemens te beroerd is om te werken??? Juist, uitkeringen omlaag en aan de slag met je luie donder. Dan zal aantal Polen, Bulgaren etc etc ook afnemen. Ook weer gunstig voor de belastingdruk in NL.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert