Spoedhulp in ieder geval tot eind dit jaar open

EMMELOORD
De spoedpost in het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord blijft voorlopig zoals die nu is. Dat betekent dat inwoners van Noordoostpolder en Urk hier ook na 1 juli van dit jaar nog terecht kunnen. Acute sluiting is dus afgewend, maar de toekomst van de post blijft ongewis.

Huisartsengroep Medrie, het Antonius Ziekenhuis, MC Groep, GGD Flevoland en verzekeringsmaatschappijen De Friesland en Achmea kijken naar een mogelijkheid om de post te behouden.

Het Rijk draagt nu een deel van de kosten. Maar door bezuinigingen wordt deze bijdrage langzaam afgebouwd. Eind van dit jaar komt de bijdrage helemaal te vervallen en ontstaat er volgens de gemeente een financieel gat van tonnen.

reacties (5)

 • aki24

   

  De mc groep had gewoon het ziekenhuis pand moeten verkopen aan Antonius ziekenhuis dan hadden wij hier al jaren een redelijk waardig ziekenhuis gehad. Maar het draait allemaal om de peggels in de vorm van subsidies vanuit Brussel en de provincie door het pand op een kleinschalige wijze in stand te houden ontvangen mc groep vele miljoenen per jaar uit subsidies.onbegrijpelijk mc groep moet gewoon weg uit Emmeloord puur omdat het ook nog eens een zeer onbetrouwbaar ziekenhuis is en Sneek niet die staat zeer hoog aangeschreven.Mensen uit de polder moeten eens wakker worden ze hebben het mc groep zelf in stand gehouden door daar gewoon hun zorg te krijgen gewoon niet meer naar toe gaan dan sluiten ze heel snel de tent en krijgt het Antonius ziekenhuis een serieuze kans om hier een ziekenhuis te krijgen ook door de subsidies die zei dan krijgen.Mensen kom uit uw grot en onder uw steen vandaan stop ermee om naar het mc groep te gaan u heeft een keuze maak dan ook de juiste keuze het scheelt uw 10 minuten of u nu naar Lelystad moet of naar Sneek en er zijn vele artsen die hier vaak genoeg hun spreek uur in Emmeloord houden. Nogmaals burgers wordt eens wakker en ga er niet meer naar toe.

  reageer
 • Jan

   

  politiek begint een vies woord te worden. Wat nu? Geen toegang meer tot zorg na 's-middags vijf uur en in het weekeind helemaal niet meer? Ga maar naar een ziekenhuis in Sneek, Lelystad of Zwolle? Hoe durft u, bestuurder!

  reageer
 • Simon Verspilling

   

  Was van meet af aan ook bluf en grootspraak van de voorzitter van Antonius. Had last van het Munsterman syndroom zullen we het maar noemen. En het versnelde natuurlijk de afbouw van mogelijkheden van Dr. Jansen Ziekenhuis. Eigenlijk een rotstreek om onder de duiven van een collega ziekenhuis te schieten. Maar Sneek kreeg al gauw een koekje van eigen deeg toen Tjongerschans actief begonnen te worden in het verzorgingsgebied van Antonius.

  reageer
 • Jaap

   

  Huh ONS met berthoo Lammers zou toch zorgen voor een ziekenhuis met vier basisdisciplines.... Gek dat we deze partij daar niet meer over horen ....

  reageer
 • Johan

   

  Te druk met vechten tegen windmolens, dat deed een ander figuur met sprookjesverhalen ook.

 • Carry

   

  Betalen we zorgkosten voor spoedhulp! Vreemd de zorgverzekeraars maken miljarden winst en dan zou er geen geld zijn voor spoedhulp te belachelijk voor woorden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert