Meeste leraren zonder juiste diploma bij Echnaton

FLEVOLAND
Scholengemeenschap Echnaton in Almere heeft van alle Flevolandse middelbare scholen de meeste leraren zonder het juiste diploma voor de klas staan. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs over het schooljaar 2013-2014, die zijn onderzocht door RTL Nieuws. Ook het Berechja College op Urk en scholengemeenschap Arcus in Lelystad hebben meer onbevoegde docenten dan het landelijk gemiddelde.

Op het Echnaton wordt 27,5 procent van de lessen gegeven door docenten zonder het juiste diploma, op het Berechja door 17,6 procent en op het Arcus door 16,8 procent. Het landelijk gemiddelde ligt op 15,9.

Scholengemeenschap De Meergronden in Almere scoort van de Flevolandse scholen het best met 8,2 procent. Volgens het onderzoek zouden leerlingen die veel les krijgen van onbevoegde docenten, slechter scoren op hun examen.

reacties (12)

 • Stefan

   

  Ik zit nu in mijn 2e jaar op enchanton en ik merk en niks van dat je meeste docenten geen diploma hebben.

  reageer
 • Petra

   

  Mijn dochter zit er al 3 jaar op. Ik ben zeer tevreden over de school. Prettige sfeer, goede communicatie en strakke manier van lesgeven. De kinderen weten waar ze aan toe zijn. Volgend jaar gaat ze examen doen voor de MAVO. Er is geen vak waar ze lager voor staat dan een 7. Bovendien is de ouderraad nu bezig met een onderzoek naar deze berichtgeving en het lijkt erop dat het een broodje aap verhaal is. Dus Dollemina, wanhoop niet. Het ligt voor een groot deel ook aan je kind zelf of het op school goed gaat of niet.

  reageer
 • Arno

   

  de Pabo is er niet voor middelbaar... Dat zijn universitaire opleidingen, maar het papiertje betekent echt niet dat de docent goed is...levenservaring is ook een dingetje...

  reageer
 • Polderbewoner

   

  ja en dit is geen eens nieuw! Dit is al heel lang bekend. Waarom denk je dat het onderwijs zo belabberd is,zo ken ik mensen ,zo van de staat geplukt en voor de klas gezet.Het zou verboden moeten worden.

  reageer
 • onbekende

   

  aha nu snap ik waarom er zoveel niveau-loze er in almere zijn, snap niet dat ouders zijn die het goed vinden dat hun kind een opleiding krijgt door een leerkracht die niet zelf een goede opleiding heeft genoten, dat zegt ook al meer dan genoeg over de ouders ook die het toelaten Almere the town to be

  reageer
 • Dnz.

   

  Getuige deze reactie behoort u hier ook bij.... Tijd voor de moeder-mavo? Dan ziet u de beperktheid van deze opmerking vast ook in. (Mits ze daar ook hoog- en juist opgeleide docenten hebben....)

 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Hoezo onbevoegd mijn dochter heeft een docent/mentor met een brede bevoegdheid, namelijk de Pabo. Dat werkt juist heel goed op het Echnaton.

  reageer
 • Betrokken vader

   

  Ik ben juist blij dat mijn zoon op Echnaton zit. De eerste twee jaar onderbouw BBL krijgt hij les van een mentor met een Pabo bevoegdheid. Zijn mentor geeft een aantal vakken. Daardoor heerst er een veilige sfeer en een goed groepsgevoel. Hij heeft het daardoor heel erg fijn op school.

  reageer
 • KC

   

  De Pabo is een basis om les te geven. Je moet het vergelijken met de zorg. Een huisarts is nog geen hartcirurge. In het het voortgezet onderwijs moet je diploma's halen om voor specifieke vakken les te geven. Bijv. Engels, wiskunde, biologie, etc.

 • ron

   

  het cijfer zal idd niet zo hel veel zeggen over de resultaten

  reageer
 • Moeder

   

  Gisteren op diplomauitreiking geweest. 99% van de leerlingen van de opleiding van mijn zoon geslaagd!! Prima resultaat.

  reageer
 • Dollemina

   

  Mijn hemel, en daar gaat mijn kleinzoon nu heen.

  reageer
 • Ger

   

  Prima school Dollemina. Dus laat je kleinzoon merken dat je achter zijn keuze staat. Negatieve ouders, opa's en oma's daar schiet je kleinzoon niet mee op. Van dit soort mensen hebben we in het onderwijs al last genoeg. Ik werk niet op Echnaton maar weet dat het een goede school is voor de leerlingen die er op zitten. Kom op Dollemina positief ipv alles afkraken.

 • topper

   

  OVC beste uit de RTL test! jippie!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ja en??? We zien in de maatschappij menig universitair geschoolde "manager" , CEO , graaier, politicus enz aan alle kanten falen zonder dat er ook maar iemand 1 seconde echt ter verantwoording wordt geroepen. Reken mensen af op hun resultaten. Dit natuurlijk zowel in positieve als negatieve zin.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert