Meer windenergie door groter zweefvliegtuig

KRAGGENBURG
Ampyx Power gaat volgend jaar met een nieuw groot zweefvliegtuig testen doen om energie op te wekken. Dat gebeurt op een akker in Kraggenburg. Het bedrijf uit Den Haag is nu zeven jaar bezig met allerlei testen om windenergie op te wekken.

Ampyx Power gebruikt nu een klein zweefvliegtuig. Het toestel zit vast aan een kabel en vliegt op 300 meter hoogte rond. Het is een soort vlieger die een dynamo op de grond in werking stelt en zo wordt er energie opgewekt.

Het idee is dat er zweefvliegtuig-parken worden aangelegd om meer windenergie op te wekken. Het is vooral bedoeld voor uitgestrekte streken, zoals in Australië en Canada. Ampyx Power denkt een bedrag van 25 miljoen euro nodig te hebben om het nieuwe zweefvliegtuig op de markt te brengen.

reacties (2)

 • Dirk

   

  Zweefvliegtuigen voor windenergie, lijkt meer een subsidieproject voor overactieve onderzoekers. En ja, alles wat vermeend duurzaam is komt voor geld in aanmerking. Jammer!

  reageer
 • Joop

   

  Dus als ik geld geef aan het WWF (zie logo op vleugels) omdat ik hoop dat ze daar sneue diertjes mee redden, wordt dat uitgegeven aan zweefvliegparken waar zwermen vogels in omkomen. Natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert