Onwel geworden hardloper overleden

ZEEWOLDE
Een deelnemer aan de halve marathon van Zeewolde die afgelopen zondag onwel werd, is overleden. Dat laat de organisatie weten.

De 45-jarige man uit Zeewolde werd een paar honderd meter voor de finish onwel.

Hij is door omstanders en mensen van de EHBO gereanimeerd en vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht. Daar is de man overleden.

reacties (17)

 • .\/\/.

   

  Zo'n kledingvoorschrift lijkt me belachelijk, en wat zou een bewijs van getraindheid moeten zijn? Een briefje van de dokter? Een paar versleten loopschoenen? Een ECG? Heus, met regels stellen verander je er nets aan. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar plotselinge dood bij sportbeoefening, in de helft van de gevallen blijkt dat het slachtoffer een tot dat moment onbekende hartstoornis had, onder de overige slachtoffers zitten mensen die te snel na koorts weer zijn gaan lopen/trainen, en...er blijven altijd een aantal onverklaarbare gevallen over.

  reageer
 • De 20km rennert

   

  Overhitting is een veelvuldig voorkomende oorzaak van uitval bij dit soort amateurlopen. Kledingvoorschrift zou dwingend moeten zijn samen met een bewijs van getraindheid.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "dat er een discussie moet worden gevoerd over kleding" - er moet niks, maar het mag wel. Inderdaad, de aanleiding is triest, maar dat wil nog niet zeggen dat we nu maar allemaal in een hoekje moeten gaan zitten snikken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat zo verschrikkelijk jammer dat er een discussie moet worden gevoerd over kleding terwijl dit een ongelofelijk iets moet zijn geweest voor de nabestaanden. Het was vanaf de finish duidelijk te zien dat er iets ernstig gebeurd was, terwijl er mogelijk mensen aan het wachten waren op deze man.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik zeg ook niet dat het beter is. Iedereen moet uiteindelijk zelf weten wat-ie het prettigst vindt, of niet soms? Met "grote wonden" valt het heel erg mee, nooit meegemaakt, hoogstens lichte irritatie (tepels invetten). Het shirt natmaken doe ik alleen als het echt bloedheet is, en dan meestal voor vertrek met kraanwater. En die zeldzame keren dat ik mijn shirt in een sloot doop haal ik 'm uiteraard niet over de modderige bodem, dus met dat 'allerdomste' valt het denk ik wel een beetje mee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De 20km rennert

   

  Het is een waanidee dat katoen beter zou zijn dan moderne sportkledingweefsels. Katoen schuurt verschrikkelijk met grote wonden tot gevolg en bovendien is het altijd veel te warm. EN met zo'n klamme lap met vies water over je lijf is gewoon het allerdomste.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik loop al dertig jaar in katoenen shirts, die zweterige synthetische troep hou ik niet van. En als het erg warm is doop ik 'm even in een sloot en trek hem nat weer aan: heerlijk koel.

  reageer
 • Sterkte familie

   

  Pff, heel veel sterkte iedereen die hem kent en ik hoop niet dat ik voor het oog van OF overlijdt want dat wens ik mijn liefhebbenen absoluut niet toe.

  reageer
 • JeeBee

   

  Mag iedereen zelf weten hoe en in welke kleding hij loopt? Misschien heb sommige mensen het van zichzelf niet gauw warm en kan het hen niet schelen of ze al dan niet 10 minuten langzamer of sneller zijn. Laat ze toch lopen zoals zij het lekker vinden of ga bij de volgende keer een kledingadvies geven voor de startlijn.

  reageer
 • De 20km rennert

   

  Onbegrijpelijk dat mensen zo'n afstand in die kleren lopen zoals op de foto te zien is. Er zijn er zelfs met een gewoon katoenen T-shirt. Dit is veel te warm en het is vragen om problemen. Het scheelt ook gewoon tien minuten op je looptijd.

  reageer
 • joost

   

  Heel zuur..

  reageer
 • Frenky

   

  RIP

  reageer
 • ron

   

  heel veel sterkte voor de nabestaande

  reageer
 • san.

   

  Ik wens de nabestaanden heel veel kracht en sterkte toe

  reageer
 • Piet

   

  een verschrikkelijk bericht. Het angstige voorgevoel, na het in actie zien van de hulpverleners, is helaas bewaarheid. In de eerste plaats gaan alle gedachten uit naar de nabestaanden en heel veel sterkte toegewenst. Veel minder belangrijk maar verdrietig ook voor iedereen betrokken bij het met zoveel inzet en goed verlopen endurance evenement. Piet (deelnemer 1/2 marathon)

  reageer
 • adv

   

  heel triest, sterkte voor de nabestaanden

  reageer
 • Mike

   

  Pff.. Ik wens de nabestaande alle sterkte toe

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert