Akkoord tussen Sportbedrijf en Belastingdienst

DRONTEN • Di 30 juni 2015 | 11:05 • Dinsdag 30 juni 2015 | 11:05
De Stichting Sportbedrijf Dronten en De Belastingdienst hebben een akkoord bereikt over de belastingteruggave van 55.000 euro. Volgens voorzitter Meine Breemhaar van het Sportbedrijf is er nu geen tekort meer.

De stichting was verantwoordelijk voor de aanleg van een kunstgrasveld bij voetbalclub ASV Dronten. Volgens de Belastingdienst is de stichting teveel verweven met de voetbalclub en zouden zij daarom geen recht hebben op belastingteruggave. Beide partijen zijn nu tot een akkoord gekomen, waarbij de Stichting Sportbedrijf Dronten een deel van het geld terugkrijgt, maar niet alles. Over het exacte bedrag wil voorzitter Meine Breemhaar geen mededelingen doen.

De Stichting Sportbedrijf Dronten is opgericht met 200.000 euro van de voetbalclub en een ton uit leningen en sponsoren. Het bestuur werd gevormd door een bestuurslid en oud-bestuursleden van ASV Dronten. Deze constructie zou vooraf zijn besproken met de belastingdienst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel