Extra onderzoek naar brand Paulus Potterstraat

ALMERE
Er is extra onderzoek gedaan naar de oorzaak van de dodelijke brand in de Paulus Potterstraat in Almere. Dat meldt de advocaat van de verdachte Geert-Iem Roos.

Het zogenoemde tegenonderzoek is uitgevoerd in opdracht van de nabestaanden en de verdachte. Vrijdag wordt in de rechtbank besproken of dit onderzoek tijdens de inhoudelijke behandeling wordt meegewogen.

Bij de brand op 7 januari kwam een 52-jarige vrouw om het leven. Zij is de moeder van de verdachte. De stiefvader en de twee kinderen van de verdachte raakten gewond bij de brand. De Almeerder wordt verdacht van moord en drie keer poging tot moord, omdat het Openbaar Ministerie ervan uitgaat dat de verdachte de brand met opzet heeft aangestoken.

De verdachte Almeerder zegt wel schuldig te zijn, maar hij zou de brand niet opzettelijk hebben gesticht, zoals het Openbaar Ministerie beweert. Volgens zijn advocaat haalde de verdachte wel de benzine in huis, maar heeft hij die niet aangestoken. De Almeerder wilde de benzine de volgende dag gebruiken om op een andere plek zelfmoord te plegen.

Eerder deed een deskundige al onderzoek naar de brand in opdracht van het OM. Advocaat Roos pleitte al eerder voor een tegenonderzoek, maar de rechtbank wees dat af. "De verdachte en de nabestaanden hebben dit onderzoek zelf bekostigd, omdat zij graag willen investeren in waarheidsvinding. Ze willen weten wat er is gebeurd. Daarom doen zij deze extra moeite."

Op de uitkomsten van het tegenonderzoek wil Roos voor vrijdag niet te diep ingaan. Maar het werpt volgens hem wel een nieuw licht op de zaak. Vrijdag worden in de rechtszaal deskundigen gehoord over de onderzoeken naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan.reacties (4)

 • Jes

   

  Mooie reacties zeg, werken jullie allemaal voor politie of justitie? Alles hartstikke goed weten, maar niet durven reageren onder eigen naam. Gelukkig heeft de verdediging recht op deze dingen. Daar gaat het om. Zou ieder ander ook hebben gedaan als het hem of haar overkwam.

  reageer
 • Ikke

   

  Op zijn Facebook pagina staat de quote: If you say gullible slowly it sounds like oranges....Dit betekent dat er mensen voor de gek gehouden kunnen worden..Gullible is goedgelovig. Hiervan profiteert meneer, want er zijn blijkbaar nog "domme" mensen die in zijn onschuld geloven. Unbelievable!!!

  reageer
 • Geirriteerd

   

  O de benzine sprong spontaan in brand? Wauw, wie gelooft in Godsnaam zoiets? Vuurvliegjes in huis zeker, wij hebben momenteel veel mieren achter het huis....Nee, lieve mensen meneer heeft het zelf aangestoken en gelukkig weet de rechter commissaris dat ook wel, die is namelijk niet goedgelovig..

  reageer
 • Almeerder

   

  Dit is toch niet te geloven dat die mensen er nog steeds alles aan doen om hem boven water te houden. Hij heeft zijn moeder van haar leven beroofd, en dan nog zo goedgelovig zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert