Festivals nemen maatregelen tegen hitte

FLEVOLAND
De organisatie van het Free Festival heeft maatregelen genomen om de duizenden bezoekers dit weekend te beschermen tegen de hitte.

Er wordt onder meer gratis drinkwater uitgedeeld en er worden zwembaden neergezet. Bezoekers van het dancefestival mogen ook waterpistolen meenemen en er worden extra schaduwplekken op het terrein gecreëerd. Ook heeft de organisatie extra EHBO'ers ingehuurd en worden bezoekers via tekstkarren geadviseerd om genoeg water te drinken en zout tot zich te nemen.

In de festivaltenten worden extra ventilatoren opgehangen om de temperatuur onder controle te houden. Bovendien kan de bezoeker van het Free Festival zich gratis laten insmeren met zonnebrandcrème door medewerkers van de organisatie Fight Cancer.

Vanwege de hoge temperaturen is sinds dinsdag het Nationaal Hitteplan van kracht. Het plan maakt kwetsbare groepen en hun zorgverleners attent op de hitte en adviseert hoe zij zich het beste tegen de hoge temperaturen kunnen beschermen.

Jolpop Festival
De organisatie van het Jolpop Festival in Lelystad overweegt de opstelling van het podium te veranderen zodat er meer schaduw ontstaat voor de bezoekers in het Kustwijkpark. Daarnaast wordt er extra drinkwater ingeslagen.

Hondendag Erkemederstrand
Voor de honden die zaterdag meekomen met hun bazen voor de Hondendag op het Erkemederstrand in Zeewolde worden extra bakken water neergezet. Vorig jaar kwamen er honderden bezoekers af op het evenement. De organisatie laat weten dat zowel hond als baas ook kan afkoelen in het Nuldernauw.

Schommelfestijn
De organisatie van het Schommelfestijn in Zeewolde adviseert de teams om elkaar vaker af te wisselen om oververhitting te voorkomen. Bij het evenement op het Woldstrand beginnen vrijdag tien teams met een 24-uur marathon schommelen om geld op te halen voor het goede doel. Boven de schommels zit al een dakje om de deelnemers te beschermen tegen de zon.

reacties (6)

 • jaap-jan w

   

  Ga echt wel naar free festival alles free ! Chickies !!!!

  reageer
 • Ingie

   

  Helemaal top geregeld!! Ik heb er zin!!!! Waarom gaat iedereen er maar van uit dat iedereen drugs gebruikt en trouwens iedereen moet toch zelf weten wat ie doet!! En over de herrie wat maakt die 2 dagen nou uit gun iedier zijn ding ,zal een wereld voor je open gaan. Op naar zaterdag!!!

  reageer
 • joop

   

  mijn gratis tip: NIET GAAN! Beter nog: AFLASTEN!! De organisatie maakt het zich heel moeilijk, 40 graden (in een tent 50+!!!), en dan op een feest waar gemiddeld driekwart XTC gebruikt, waarbij OVERVERHITTING het grootste risico is. Als dat maar goed gaat....de heetste dag in meer dan 60 jaar !!! Ik hoop dat de gemeente heel, heel goed gaat controleren.

  reageer
 • Koos W.

   

  Het is gewoon onverantwoord om dit door te laten gaan. De verwachtingen zijn 36 graden en mogelijk hevige onweersbuien. Wanner worden mensen weer verstandig?

  reageer
 • Roel

   

  Zo, en nu nog geluidsisolatie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pietje bel

   

  dat Fred festivals toch bij dat strand verkoeling genoeg lijkt mij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert