Inzameling drankkartons nu al van start

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet inwoners erop wijzen dat gebruikte drankkartons al enige weken in de zakken en containers voor plastic afval mogen worden gegooid. Een motie van de SP die hiertoe opriep, is tijdens de raadsvergadering door wethouder Andries Poppe overgenomen.

De wethouder wilde met de mededeling wachten tot het einde van het jaar. Alle huishoudens in Noordoostpolder krijgen dan vier containers, zodat er meer afval gescheiden kan worden ingezameld. Afvalinzamelaar HVC zou dit met een uitgebreide reclamecampagne onder de aandacht brengen.

De SP vond het een slechte zaak om tot die tijd te wachten. Dit omdat het komende half jaar dan nog onnodig veel drankkartons ten onrechte bij het restafval zouden belanden. Veel andere raadsfracties waren het daarmee eens.

reacties (5)

 • Martijn

   

  Gelukkig hebben we er in Ens nog steeds 2. Houden zo!

  reageer
 • Teun

   

  Ja onschuldig bezwaard,de gemeente denkt nog wel mee. Ondergronds inzamelen willen velen niet en de gemeente zegt dat dit in het buitengebied niet uitvoerbaar is. Dus kiest men voor haar hele grondgebied voor 1 systeem van inzamelen en dat 4 containers voor te weten:drankkartons/ petflessen,papier,gft afval ,restafval.dat dit niet bij woningen met vaak kleine tuinen past en stankoverlast kan gaan geven is het nadeel. De hoogbouw heeft reeds ondergrondse inzameling en de tijd zal het leren,of het niet beter was geweest,om het buitengebied los te zien van de dorpen en het stedelijk gebied.de gedane proef in woonwijk de Erven heeft aangetoond dat bewoners geen gezeul met afval willen naar ondergrondse containers.

  reageer
 • Onschuldig bezwaard

   

  Denk de gemeente nog wel mee?? Hoe is het mogelijk om straks nog meer containers te plaatsen? De ruimte bij sommige woningen is het gewoon te beperkt. Hoe lost de gemeente dat op???? Het is nu al lastig ! We klagen wel over hondenpoep maar wat dacht men van al die onhygiënische containers die stinken en waar de buren niets van kunnen zeggen.(vooral nu het exstra warm is) In sommige wijken staan de containers constant bij de voordeur of dat een fraai straatbeeld geeft.De verloedering slaat toe en doet afbreuk aan de nette woningen .

  reageer
 • En een voor blik.

  reageer
 • KC

   

  ik zou er nog een doen, voor glas.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert