Zestien meldingen van discriminatie in drie jaar tijd

FLEVOLAND
Het College voor de Rechten van de Mens heeft zestien Flevolandse meldingen binnengekregen van discriminatie. Het gaat om de periode 2012 tot en met 2014.

Bij de meldingen is onderscheid gemaakt in onder meer discriminatie op basis van godsdienst, ras, handicap, leeftijd en geslacht.

Landelijk ontving het College voor de Rechten van de Mens 500 meldingen. De meeste klachten kwamen uit de regio Groot-Amsterdam, met 59 meldingen.

reacties (12)

 • jan bakker

   

  Raar links clubje zijn jullie !

  reageer
 • jaap-jan w

   

  Nee beste aki24 voor mij is iedereen gelijk ! Je word afgerekend op gedrag in Nederland en niet huidskleur of religie dus stop met je daar achter te verstoppen en gedrag je ! Discriminatie bestaat hier dus niet !!!!

  reageer
 • aki24

   

  Voor de kneuzen onder ons die schreeuwen dat discriminatie niet bestaat en mensen zich niet moeten aanstellen kan ik één ding zeggen je hebt er zelf geen last van en het valt je niet op omdat je zelf degene bent die altijd discrimineert.

  reageer
 • Gert

   

  Ach wat erg zeg.

  reageer
 • jaap-jan w

   

  Mensen moeten ophouden zo zielig te doen !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jordy

   

  Discriminatie bestaat niet !

  reageer
 • Achmed

   

  Alleen ik ben al afgelopen jaar meer dan 16 x bewust / onbewust gediscrimineerd, dus deze cijfers zijn in de werkelijkheid vele malen hoger. Juist de hogeropgeleiden hebben sneller door dat ze gediscrimineerd worden maar vinden het in de meeste gevallen niet zinvol om dit te melden. Het is meestal toch niet te bewijzen!

  reageer
 • Jay

   

  Discriminatie is een woord wat tegenwoordig gebruikt word als mensen hun zin niet krijgen

  reageer
 • Bureau Gelijke Behandeling Fleoland

   

  Jaarlijks melden zo'n 300 mensen een discriminatievoorval bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Niet elke melding is geschikt voor een gang naar het College voor de Rechten van de Mens. De klacht moet daar gaan over discriminatiekwesties rondom school, wonen, winkelen, werken, uitgaan of sporten. Valt uw melding onder strafrecht, wilt u een klacht indienen over politie-optreden, speelt uw melding in uw buurt of wijk of in de privésfeer? Wilt u mediation, hoor-wederhoor, een goed gesprek om tafel, advies, empowerment of alleen een vraag stellen? Vind ons via bureaugelijkebehandeling.nl, discriminatie.nl of de app discriminatie melden. Ook kunnen we u ondersteunen bij uw gang naar het College voor de Rechten van de Mens. En... o ja, die 300 melders zijn noch beroepsmelders, noch mensen met psychische problematiek.....

  reageer
 • ron

   

  ik ga meer met de visie van Roel mee; gezien het lage aantal (in mijn ogen) weet ik wel zeker dat een veelvoud van dit geval niet meldt. (als ik er zelf al meerdere ken die ook niet hebben gemeld; dus is dit ook geen beroepsmelder en zeker ook geen gekkie)

  reageer
 • Roel

   

  Prima resultaat hoor, maar in hoeveel gevallen is er niet gemeld?

  reageer
 • johan

   

  nou, 5 meldingen per jaar lijkt me keurig, zeker als je weet dat het hier gaat om MELDINGEN (zitten ook beroepsmelders en gekkies tussen) en niet over GEGRONDE VERKLAARDE aangiftes. Goed gedaan Flevoland, op naar de nul.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert