Woonproject van 17 hectare midden in de natuur

ALMERE
Met het project 'Mooi Oosterwold' wil initiatiefnemer John van Diepen in Almere-Oosterwold een eigen utopia creëren met zo'n 50 woningen midden in de natuur. De Almeerder loopt al al dertien jaar rond met dit idee.

De vijftig deelnemers zullen samen de benodigde 11 miljoen euro bij elkaar moeten brengen voor het stuk grond van 17 hectare. Daarna staat het ze volledig vrij om het natuurgebied met veel groen en huizen naar eigen inzicht in te vullen. Daarbij krijgen zij hulp van een landschapsarchitect.

De beoogde locatie ligt naast de Eemvallei en grenst aan het Kathedralenbos. Bij voldoende belangstelling zal april 2017 de bouwrijpe grond worden opgeleverd. Donderdag 2 juli is er een informatieavond.

Op de website www.mooioosterwold.nl is het project te volgen.reacties (6)

 • jan bakker

   

  Ik vrees dat de huidige stilte op deze locatie over enkele jaren verstoord gaat worden door de vakantievluchten van/naarLelystad Airport met alle kerosine dampen en -lozingen van dien.

  reageer
 • Antje

   

  Er zijn dampen en al helemaal geen lozingen. Moderne vliegtuigen dumpen geen kerosine. Ook vliegen ze helemaal niet over Almere of het Gooi

 • frits

   

  Bij westenwind komen de vliegtuigen niet in de buurt van Oosterwold. Bij oostenwind daling keren ze iets ten oosten van de A27 op ca. 1800 voet hoogte. De vliegtuigen van Lelystad Airport komen niet boven het Kathedralenbos. Dat is namelijk te dicht bij de routes van Schiphol. De vastgestelde vliegroutes zijn gewoon op internet te vinden.

 • Antje

   

  En de gemeente gaat akkoord met dit soort elite plannetjes??? Die grond is voor eeuwig verloren voor de gemeenschap.

  reageer
 • polderjongen

   

  Oosterwold is nu nog natuur, maar als deze mensen hier hun huis bouwen is er van natuur geen sprake meer. Bouw a.u.b. eerst Vogelhorst in Almere Hout eens vol !!

  reageer
 • frits

   

  Naast het Kathedralenbos liggen nu gewoon akkers. Geen natuur. Van oorsprong was hier het nieuwe stadsdeel Almere Hout gepland met duizenden woningen. Dan vind ik dit plan toch veel beter, en een verrijking voor de natuur.

 • Roel

   

  Laat de natuur nou eens zoals het hoort te zijn.

  reageer
 • frits

   

  Geweldig project. Zo veel ruimte per huishouden tegen zo weinig grondkosten. Helaas krijg ik door de recessie mijn huidige huis niet zonder restschuld verkocht. Op mijn vorige huis heb ik al verlies geleden. Dit mooie nieuwe project gaat dus aan mij voorbij. Met de nodige jaloezie zeg ik tegen de initiatiefnemers: veel succes! Wees een verrijking voor het door op winst beluste gemeenten en projectontwikkelaars gedomineerde Nederland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Weer een geweldig project voor mensen die een paar ton kunnen missen, een hypotheek kunnen krijgen en voor zichzelf fatsoenlijk betaalbare maandelijkse woonlasten kunnen genereren. Inmiddels kost het minima per maand vele malen meer om 'sociaal' te kunnen huren. En nee, huurtoeslag is niet meer toereikend. Het klinkt geweldig dit project, zou er graag aan mee willen doen, maar fatsoenlijk wonen is voor mij een utopie. Net als voor vele anderen. Helaas.

  reageer
 • Peter

   

  En wat wil je hier nu mee zeggen ? Dat andere mensen hun droom niet mogen uitvoeren maar waar ze waarschijnlijk wel hard voor gewerkt hebben? Al dat geklaag iedere keer weer van steeds dezelfde lieden. Bah

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert