Tientallen bomen langs Westermeerweg vernield

NOORDOOSTPOLDER
Langs de Westermeerweg in Noordoostpolder zijn 41 bomen vernield. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. De vernielingen zijn aangericht in de nacht van zaterdag op zondag.

De gemeente heeft aangifte gedaan. Mensen die iets gezien hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

De boompjes waren vorig jaar als staken geplant. Volgens de gemeente waren ze inmiddels goed geworteld. Een woordvoerder schat de schade op ongeveer 3000 euro.

reacties (14)

 • Jan

   

  Ik ben in ieder geval geen Urker in vermomming (ik kom helemaal niet van Urk), maar ik vindt het wel opvallend dat je meteen probeert om de religieuze kant van Urk te koppelen aan dit vandalisme. Is dat gewoon lekker makkelijk trappen tegen een bevolkingsgroep die je totaal niet kent? Behalve dan van verhalen van anderen of uit de media natuurlijk.

  reageer
 • arie

   

  Ik lees al aardig wat reacties van Urkers in vermomming die graag de debiele acties van de dorpsgenoten willen bagatelliseren. Een eurootje extra in de collectezak maakt dit echt niet ineens gezellig hoor lieve refo's.

  reageer
 • Jaja

   

  Serieus, totaal niks mis met deze oudere bomen? Meer als de helft van deze bomen was ziek, werden van binnen totaal weggevreten, de eerste waren al gebroken of gescheurd. Hoe komt u er in vredesnaam bij dat het door klagende boeren komt dat er gekapt is? Als je in die tijd langs de westermeerweg gereden was had je alle rotte stammen kunnen zien liggen, maar ik snap het wel hoor, het boertje pesten is een hot item tegenwoordig. De gemeente heeft op een gegeven moment zelfs borden op de toegangswegen gezet met de mededeling dat we er alleen op eigen risico mochten komen zodra er een zuchtje wind stond. Wat een verschrikkelijk kortzichtige blik op de maatschappij, om nog maar niet te spreken over de opmerking over het dijkfeest. 40 jaar lang word er een geweldig feest gegeven op de dijk, jaren lang 1 van de meest gezellige en best bezochte feesten in de NOP. En nu er een paar boompjes gesloopt worden is de locatie ineens een minpunt? Jongens Jongens, het word met de dag moeilijker om negativiteit richting de NOP te praten zeker.

  reageer
 • Jan

   

  'Je moet een mooi terrein uitkiezen maar geen dijk'. Hallo, het dijkfeest wordt (met uitzonderingen wanneer het weer echt te slecht dreigt te worden) al 40 jaar(!!!) op de dijk gehouden. Daarom is het ook het dijkfeest genoemd. En nu komen er ineens slimme mensen als u en Geert die de locatie ongeschikt vinden. Als dat geen mosterd na de maaltijd is.... Alom wordt ook door bezoekers de aparte sfeer genoemd die de locatie met zich meebrengt maar als je er nooit geweest bent is het makkelijk oordelen door te zeggen dat het geen goede locatie is dan wel een totaal ongeschikte plek. Afgezien daarvan is het natuurlijk compleet barbaars als je op wat voor manier ook vernielingen aanricht, laat dat duidelijk zijn.

  reageer
 • Geert

   

  wil nog wel even zeggen dat ik ook het zeer triest vond van de provincie Flevoland om de bomen die hiervoor er stonden gewoon hadden kunnen blijven staan. Er was niets mis met deze bomen, alleen omdat een paar hooguit 2 boeren liepen te klagen ivm takken op de weg of op het land. Hebben ze deze mooie reuzen zomaar weggekapt. Schitterende bomen die zomaar zijn weggekapt om plaats te moeten maken voor jonge boompjes, totaal onbegrijpelijk. En als laatste wil ik zeggen dat de locatie waar dit geest gehouden is totaal niet te begrijpen is waarom op die onbenullige plek bij een dijk, totaal geen locatie en aanzicht voor een feest.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • BERT

   

  Idioten zijn het die zoiets doen. Volledig trieste leeghoofden

  reageer
 • Faerie

   

  Een met nopper, ken het hele feest niet, maar als dit een jaarlijks fenomeen is dan wordt het hoog tijd dat er vanuit entree bepaalde maatregelen bekostigd gaan worden. Niet meer dan normaal.

  reageer
 • Maarten

   

  Probleem is ook dat die dijkfeest die daar gehouden is totaal appart is. Wie gaat nu een dijkfeest vieren op die plek waar het gehouden is. Dit is totaal geen goede locatie voor een feest. Je moet een mooi terrein uitkiezen maar geen dijk. Geldverkwisting van de Provincie Flevoland, en de schade verhalen op de organisatoren van dit (feest) wat ik eigenlijk geen feest kan noemen.

  reageer
 • Volgende keer na dijkfeest beter patrouilleren dus!

  reageer
 • joost

   

  Mensen slopen de natuur.. ze graven hun eigen graf. Dit gebeurd trouwens ook op grote schaal.

  reageer
 • nopper

   

  Het naar huis gaan na afloop van het evenement(feest) levert al jaren diverse schade op. Het word tijd om de organisatie van dit evenement (feest) daarop aan te spreken voor de schade, kunnen ze via hogere entree drankgeld wel betalen.

  reageer
 • Drontenaar

   

  was er geen dijkfeest die nacht?

  reageer
 • Zicacola

   

  Het zal voor een aantal bezoekers van het Dijkfeest wel de ideale afsluiting zijn geweest? 😠

  reageer
 • Frenky

   

  Barbaars gewoon.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert