Alle bruggen gekoeld vanwege hitte

FLEVOLAND
Dertien provinciale bruggen in Flevoland worden tot en met zondag gekoeld met water. Dat meldt de provincie.

Als de temperatuur richting de dertig graden gaat, is er kans op uitzetting van het materiaal. Het risico bestaat dat een brug vast gaat zitten, waardoor de scheepvaart wordt gestremd.

Automobilisten ondervinden geen last van het koelwater op de bruggen.

reacties (4)

 • jan

   

  In al die jaren die ik in de polder woon is het eerste keer dat ik hiervan hoor. De delitatie van de voeg wordt berekend op min 20 tot plus 40 graden. Als de voeg door uitzetten te krap wordt is dat kennelijk een ontwerp fout.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het kan maar zo zijn dat die brug in de volle zon warmer wordt dan 40 graden natuurlijk...

 • Henk

   

  Volgens mij is het risico voor de automobilisten veel groter als de brug niet meer dicht wil. Het scheepvaart verkeer rond flevoland is van recreatieve aard en kan dus best even wachten. De automobilisten zijn vaak werknemers die gewoon naar huis willen....

  reageer
 • U heb echt geen benul hoeveel scheepvaart beroepsmatig is rond Flevoland, zelf zou u het ook fijn vinden als gewoon over de brug kan en niet hoef te wachten als u naar huis gaat

 • Antje Ha

   

  Moest dat vroeger ook? Het is overigens alleen bij beweegbare bruggen.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Ja, dat moest vroeger ook. De grootvader van mijn collega is sluiswachter geweest bij de Hardersluis, toen daar nog een beweegbare brug stond, i.p.v. de huidige combinatie van vaste brug en aquaduct. Ook in die tijd (jaren 60 en 70 vorige eeuw) werd de brugklep bij temperaturen boven de 30 graden met water gekoeld, om te voorkomen dat deze klem kwam te zitten.

 • Henk

   

  Gaan ze ook alle bruggen in Lelystad koelen?

  reageer
 • Dick

   

  De brug over de Noordersluis (Lelystad haven) misschien wel, andere bruggen zijn vaste bruggen, dat heeft geen enkel nut om die te koelen, die konden toch al niet open.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert