Flevolanders fietsen het minst

FLEVOLAND
Flevolanders fietsen van alle Nederlanders het minst. Ongeveer zo'n tien minuten per dag. Dat meldt het CBS woensdag op basis van cijfers uit 2014.

Flevoland staat samen met Limburg onderaan de ranglijst, met een dagelijks fietsgemiddelde van 2,2 kilometer.

De provincie Utrecht staat bovenaan met een fietsafstand van 3,4 kilometer.
reacties (10)

 • Frenky

   

  Ze hebben ook liever een auto onder hun kont

  reageer
 • ron

   

  @ marjan, open de enquête op de leeftijdscategorie waar je het over hebt en dan wordt het al een stuk anders daarnaast de andere al genoemde argumenten. NB in Almere staat de gemiddelde school niet op 15 km fietsen dus je dorp als norm stellen is wat vreemd. Almere telt veel zwaarder mee

  reageer
 • Barbara

   

  Enquêtes maken in feite niks duidelijk. Stimuleren de nog gezonde bankklevers niet om op de tweewieler te stappen.. Wat wil men nou eigenlijk met deze halfslachtige bewijsstukken bereiken?

  reageer
 • hartje

   

  flevoland is ook het noorden waar de afstanden door polder wel groter zijn ook de noordoostpolder valt eronder en er staat altijd veel wind en weinig bebossing waar de fietspadden buiten de bebouwde kom in liggen

  reageer
 • Ab

   

  Jammer dat er geen reden wordt opgegeven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Dit wordt gebaseerd op enquetes onder de Nederlandse bevolking. Het zijn gemiddelden. De een fiets heel veel op een dag, de ander fietst helemaal niet. Flevoland telt heel veel forenzen die met de auto naar hun werk in Amsterdam of Utrecht gaan. Die mensen fietsen dus niet zo veel, hooguit als ze boodschappen gaan doen. En baby's fietsen meestal ook nog niet.

  reageer
 • Marjan

   

  Hoe meten ze dit? Onze kinderen moeten in lente/zomer/herfst 5 dagen per week meer dan 30 kilometer fietsen (dus 5x30km... 150km per week!!) om naar school en weer terug naar huis te komen. En met hen vele anderen die ik dagelijks zie fietsen van het ene dorp in Flevoland (waar geen vervolgonderwijs is) naar het andere.... en dan wordt hier gemiddeld maar 10 minuten (2,2 km) per dag gefietst? Ik kan me dit niet voorstellen.

  reageer
 • ron

   

  ik had wel grotere verschillen per streek verwacht . alleen de leeftijdsverdeling is echt grote verschillen. de jeugd trap er nog lekker op los (als je bedenkt dat er nog veel wordt gebracht en gebust)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch is het vreemd. Flevoland ligt vol met prima fietspaden, en in Almere bijvoorbeeld is fietsen binnen de stad heel goed geregeld. Zijn de Flevolanders lui? Hebben ze geen tijd? Of is het toch nog te gemakkelijk om je auto kwijt te raken?

  reageer
 • Sander

   

  Luxeprobleem, bijna alles zit dichtbij wegens goede stedenbouwkunde

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert