Gemeente bezuinigt op Brede School

LELYSTAD
De gemeente Lelystad bezuinigt flink op de zogenoemde 'Brede school'. Dat is een samenwerking van scholen en instellingen om kinderen in aanraking te laten komen met kunst, cultuur en sport.

Het budget van de gemeente Lelystad voor komend jaar is bijna gehalveerd. Was er in het verleden nog ruim 600.000 euro beschikbaar, komend jaar moeten de brede scholen het met iets meer dan 360.000 euro doen.

Als gevolg van de bezuinigingen zal een aantal scholen in Lelystad verschillende activiteiten op het gebied van sport en cultuur moeten schrappen.

reacties (8)

 • Ingrid

   

  Dat is zo zonde de brede school.werkt heel goed en daardoor aanbod voor diverse sporten kunst en cultuur doordat meerdere scholen samenwerken is dat mogelijk en dan gaan ze daarop bezuinigen hebben ze wel eerst goed geanalyseerd hoeveel t scheelt dat meerdere scholen samen de activiteiten faciliteren

  reageer
 • ria

   

  Waarom vertrouwen opgeven in dit college? We moeten ze goede en betere ideeën aandragen. Die mensen doen ook hun best. En het is net als bij ons huishouden, ze kunnen hun geld maar één keer uitgeven. En ze moeten prioriteiten stellen en dat doen ze vaak in onze ogen niet juist!!!!

  reageer
 • ria

   

  Laat ze een voorbeeld nemen aan Dalfsen. Onze dochter woont daar. Kleindochter 7 jaar heeft met de klas de avond 3 daagse gelopen, 7.5 km. Per dag. En de avond fiets 3 daagse 18 km. per dag. En de zwem4 daagsen. Van alle 3 de festijnen een medaille. En 4 wel. Krijgen ze van de Burgemeester er een oorkonde voor uitgereikt!!!! GEWEDIG!!!! Waarom kan zoiets daar wel en moet er hier op o.a. sport bezuinigd worden? Hebben de Lelystad de kinderen dat soms niet nodig???

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat niet zo lang geleden nog het halleluja-toekomstideaal was is nu alweer te duur. Als je met onderwijs iets niet moet doen is het hapsnapbeleid voeren.

  reageer
 • KC

   

  Ik heb al lang het vertrouwen in dit college op gezegd. Het is te triest voor woorden. Nu is de de jeugd de dupe. Eerst de jeugdzorg, huishoudelijke zorg, etc.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harrie

   

  De gemeente bezuinigt op alles behalve als het voor de ambtenaartjes zelf is of er steekpenningen te halen vallen... Laat ze het exacte uitgaven patroon maar eens open en bloot leggen dan zul je zien dat 50 % onzinnig besteed word.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Triest.

  reageer
 • inwoonster

   

  Dat is een slechte zaak! Zeker voor mensen met weinig tot geen budget. Zo komen kinderen nooit in aanraking met sport. Er wordt toch bezuinigd op gemeentegroen? Ik zeg verkopen die slecht onderhouden grond dan is er weer geld voor sport beschikbaar!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert