Inwoners krijgen blauwe papiercontainer

ZEEWOLDE
Inwoners van Zeewolde krijgen waarschijnlijk een blauwe papiercontainer. De gemeente hoopt dat het afval dan beter gescheiden wordt. Nu zit er nog te veel papier in de grijze container.

De verenigingen die nu geld verdienen met het ophalen van oud papier, krijgen een afkoopregeling. Bij hoogbouw komen er gezamenlijke containers.

Vanwege de levertijd van de blauwe bakken wordt het project na goedkeuring van de gemeenteraad eind dit jaar uitgerold.

reacties (16)

 • Visser

   

  Weer de bemoeizucht van de gemeente breng zelf mijn papier wel weg zou niet weten waar ik nog zon bak moet laten heb er dan drie

  reageer
 • Auke Buijvoets

   

  Belachelijk, de maandelijkse service van de sportverenigingen werkt goed en zij verdienen zo een extra centje. Gemeente, promoot het opsparen van oud papier tot de laatste dag van de maand in plaats van met zo'n onzinnige maatregel te komen waar niemand op zit te wachten

  reageer
 • Gerben

   

  Zometeen nog een plastic bak erbij...Daar gaat je ruimte in je achtertuin.

  reageer
 • keeskoops

   

  Breng het liever zelf weg naar de voetbalvelden weer een bak erbij achterin de tuin

  reageer
 • Win2

   

  Gelukkig hebben B&W er lang over vergaderd, en zijn de burgers betrokken bij deze beslissing. Dat is nu juist zo goed van dit college.... (Lachmodus weer uit). Ik ben benieuwd waar het geld van het opgehaalde oud papier heen gaat? Gaat dit nog naar verenigingen of blijft het aan de gemeentelijke strijkstok hangen? Weer geen extra info...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ylva

   

  ach het wordt toch al in een deel van de gemeente opgehaal door gemeente. ik vind het niet erg. Geen dozen verzamelen voor het oud papier.

  reageer
 • Theo

   

  Het zal eens tijd worden, in het weekend ligt sommige delen van Zeewolde bezaaid met overdadig papier. Want als de papierbak vol is dan flikkeren ze het gewoon ernaast en bekijk het maar, "dan is het mijn zorg niet meer" gedachte overheerst dan.

  reageer
 • Joke van der Linden

   

  Hoeveel ruimte moeten we van onze tuin inleveren om al die containers kwijt te raken? Krijgen we straks ook nog een kolos om blik in te doen en ook nog een aparte om tetra-pakken in te doen? Laten we de opbrengst maar liever aan de verenigingen gunnen, die het geld goed kunnen gebruiken. Af en toe in een bak storten als je toch boodschappen gaat doen is prima te doen en er wordt ook opgehaald. Prima systeem zo.

  reageer
 • Ben

   

  Het huidige systeem functioneert goed, waarom veranderen. De gemeente hoopt. ( een kortzichtige visie) Mensen die nu nog steeds glas in de grijze container gooien, verander je niet. Dus frisdrank en melkkarton net als papier en plastic in centrale containers. Die worden toch al gebruikt. ( misschien wat vaker legen) Dat zijn dan de enige kosten. Gemeenteraad let op de kosten van de burger en grijp in. Geen blauwe container als het aan mij ligt

  reageer
 • Leo

   

  Naast de grijze en groene container, nu ook een blauwe, waar de burger mee opgezadeld wordt. Dan kan de verhoging van de reinigingsbijdrage en de aanschaf van de container weer bij de burger neergelegd worden en tot algemeen vermaak worden de verenigingen afgekocht. Is dit iets waar de burger en de verenigingen op zitten te wachten? Waarom zou je een goed werkend systeem, ophalen oud papier door verenigingen, afschaffen en vervangen door een extra (papier)container?

  reageer
 • Peter

   

  Goede ontwikkeling, ben er blij mee.

  reageer
 • Wim

   

  'ka ben blij dat het afgelopen is met de puinhoop in het dorp. De goede moeten onder de kwaden lijden, helaas.

  reageer
 • Piet

   

  Ja, ik geloof onmiddellijk dat jij je papier netjes wegbrengt, maar denk je dat iedereen dat doet?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je begint over containers en de azijndrinkers buitelen spontaan over elkaar heen om te melden hoe erg het allemaal is. Ik heb inmiddels al enige tijd 3 containers (Almere, 1 papier, 1 plastic, en 1 duo-bak restfaval/GFT), geen centje pijn. En nee, ik heb géén grote voortuin. @ Henk: volgens mij is zo'n container niet verplicht en kan je hem weigeren.

  reageer
 • zeikerd

   

  Fijn nog meer containers. Weet niet hoe groot de tuin van onze vriendelijke burgemeester en wethouders zis. Maar ik zit er niet echt op te wachten. ..

  reageer
 • Henk

   

  Belachelijk weer een staaltje overheid betutteling. Ik maak zelf wel uit hoe ik met mijn papier om ga. Wegbrengen dat gaat prima en kost de gemeenschap niks

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert