Camping Waterhout maakt alternatief ontwerp Floriade

ALMERE
De Almeerse camping Waterhout heeft een alternatief ontwerp voor de Floriade 2022 laten ontwikkelen. Het campingterrein ligt middenin het toekomstige Floriadegebied.

De eigenaar van de camping, Tineke Fokkens, heeft al vaak aangegeven dat ze vreest voor de toekomst van de camping door de Wereldtuinbouwtentoonstelling. Verantwoordelijk wethouder Henk Mulder heeft gezegd dat de camping kan blijven, maar er staat volgens Fokkens nog niets zwart op wit.

Het alternatieve ontwerp richt zich vooral op de jaren na 2022. Dan moet op het Floriadeterrein een nieuwe woonwijk verrijzen.

Fokkens zegt dat ze niet eerder met het plan naar buiten mocht treden omdat het onderdeel vormde van gesprekken die met de gemeente gevoerd werden. Ze moest een geheimhoudingsverklaring tekenen. Als zij zich daar niet aan hield, kon ze een boete van 25.000 euro verwachten. Inmiddels is de geheimhouding komen te vervallen.

Donderdagavond stemt de gemeenteraad over het Masterplan Floriade. Als daarmee wordt ingestemd, kunnen de werkzaamheden in het gebied beginnen.

reacties (8)

 • john johan otten

   

  peteratea;even dit,als oud inwoner van almere zou dit echt leuk zijn om een camping bij de floriade te hebben zo als waterhout die er al die jaren al geweest is.slopen van de camping is geen optie om deze weg te hebben.nu ik in drenthe woon wil niet zeggen dat ik almere niet leuk vind met zijn omgeving van bossen en die ene camping die er nog is,die moet men behouden voor nu en later.als die floriade er is dan kom ik met een tentje kamperen in almere van zaterdag namiddag op zondag namiddag en zeker op camping waterhout[of wordt het dit keer het naturistencamping ver van de locatie?].wie nog meer kritiek hebt komt een keer discusseren in buurkamer op disneyplantsoen 88 filmwijk zuid.john johan otten

  reageer
 • RQ

   

  Zonde van de tijd.

  reageer
 • Antje

   

  Wat denken sommige mensen negatief, toch leuk 'n camping (tenten) op de Floriade te hebben. Kunnen ze overnachten en de volgende dag(en) weer verder alles bewonderen... brengt toch ook weer extra geld in het laadje...

  reageer
 • Snugger

   

  die camping zit er al jaren, die heeft dus geen zak met de flopiade te maken.

  reageer
 • Schipper

   

  Ik ben bang dat de gemeenteraad in hun eigen paradigma zit. Vooral intern gericht is en zeker geen alternatief plan willen beoordelen. Ik hoop dat ik het mis heb.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Het is een schande op de manier hoe dit project tot stand moet komen. Nogmaals de Floriade hoort niet op deze locatie thuis. En helemaal geen woonwijk. Laat de dieren en de muggen hun gang gaan, de muggen jaag je toch niet weg, die zullen er altijd blijven. En gebruik de nieuwe technologie op een professionele manier. en niet muggenschiftend.

  reageer
 • peteratea

   

  Gaan we nu een Floriade in 2022 organiseren of een dagje naar de camping? Wat is nu eenvoudiger te verplaatsen dan die twee houten barakken en dat ronde grasveld. Wat mij betreft moet die camping helemaal weg uit het plan voor de Floriade, want die hele camping is een enorme schertsvertoning en hoort niet thuis op een tienjaarlijkse landbouwtentoonstelling: waar zijn ze toch mee bezig.

  reageer
 • peteratea

   

  Gaan we nu een Floriade organiseren of een dagje naar de camping?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert