Bonifatiusspeld voortaan ook voor niet-Almeerders

ALMERE
De Bonifatiusspeld, de hoogste Almeerse onderscheiding, kan voortaan ook worden uitgereikt aan mensen die niet in Almere wonen, maar zich wel inzetten voor de stad. Dat hebben burgemeester en wethouders van Almere besloten.

Zij hebben de regels voor het toekennen van de speld aangepast na de commotie die eerder dit jaar ontstond. Tot verbazing van politieke partijen ging de speld naar directielid Wil Bekkering van de Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum, die in Harderwijk woont. Burgemeester en wethouders hebben de criteria voor het toekennen van de speld nu opnieuw op papier gezet.

Het college schrijft ook dat het in bijzondere gevallen bij het toekennen van de onderscheiding van die criteria kan afwijken, De Bonifatiusspeld wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Nieuwsjaarsreceptie van de gemeente.

reacties (2)

 • H Struik

   

  Op de gemeente website staat te lezen: "De gemeente Almere reikt sinds 1983, tijdens de nieuwjaarsreceptie, de Bonifatiusspeld uit aan een inwoner of organisatie die op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Almeerse samenleving." Geen verwijzing naar de noodzaak in Almere te wonen dus. Toch mag men vraagtekens zetten bij de toekenning aan mevrouw Wil Bekkering. Op dezelfde pagina staat namelijk ook te lezen: "Wanneer kan iemand een in aanmerking komen voor Bonifatiusspeld? De criteria voor een Bonifatiusspeld zijn: • belangeloze inzet voor de samenleving van Almere, zonder dat dit min of meer voortvloeit uit normale / betaalde werkzaamheden;" Is een directielid geen normale/betaalde baan dan...?

  reageer
 • Kritisch

   

  Nog even voordat de burgemeester weg is de regels aanpassen, je weet maar nooit wie er als vriend van buiten almere aan het lijstje straks moet worden toegevoegd. Houders van deze speld hebben met leden ogen aan moeten zien hoe de status van deze speld in de loop der jaren is uitgehold door vriendjes politiek. de speld vertegenwoordigd al lang niet meer waar hij ooit voor bedoeld was.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert